De blir nordisk distributör av inkjetmaskiner

PUBLICERAD: 16 november 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Teamen från Visutech och Kyocera befäster det nya samarbetet. Foto: Pressbild

Leverantören av HP Indigo-pressar, Visutech, blir nu även distributör i Skandinavien för produktionsmaskiner med vattenbaserad inkjetteknik.

– Kyoceras inkjetmaskiner passar väl in som komplementet till vårt befintliga utbud av digitala offsetpressar, säger vd:n Jan-Olof Jungersten och tillägger att det nya samarbetet som avser segmentet produktionsmaskiner breddar Visutechs erbjudande och ger ett mervärde till kunderna:

– Tillsammans ökar vi möjligheterna när det gäller digital flexibilitet, både med högsta offsetkvalitet och nu också med inkjet för stora volymer till riktigt låga körkostnader. Det blir nu ”de bästa av två världar” för våra kunder.

Ser efterfrågan på inkjet

Enligt Johan Gustafsson, säljchef hos Visutech, är arkmatad inkjet något som kunder efterfrågar som ersättare för produktion av applikationer med lägre färgtäckning och stora volymer – produkter som idag körs på befintliga tonermaskiner och till viss del i konventionell offset.

– Kyoceras inkjetmaskiner erbjuder precis vad de (kunderna, reds anm.) efterfrågar men till en bättre TCO (Total cost of ownership, total ägandekostnad) än vad som hittills har erbjudits på marknaden.

För flera olika trycksaker

Inkjetprintern Kyocera TASKalfa Pro 15000c har flera alternativ för efterbehandling och är anpassad för produktion av till exempel direktreklam, kataloger, manualer, bipacksedlar, böcker och kuvert, men även civilgrafiska applikationer med något lägre färgtäckning. Enligt Visutech maximeras produktiviteten med produktionsskrivaren samtidigt som driftskostnader och energiförbrukningen med ett TEC-värde på 4,3 kWh minimeras.

Tillförlitlig och snabb

Kyoceras inkjetteknik med skrivhuvuden och tillhörande komponenter sitter i dag i flera andra tillverkares inkjetmaskiner. Nu släpper de alltså en egen inkjetprinter på marknaden.

– När man producerar stora volymer är tillförlitlighet lika viktigt som snabbhet. Kyocera Pro TASKalfa 15000c kombinerar båda. Maskinen får ut 150 sidor i minuten och när det gäller tillförlitlighet kan man lita på att japanska Kyocera producerar pålitliga produkter, säger Johan Lidström, vice vd på Visutech och tillägger att maskinen snart kommer att kunna demonstreras för kunder på Visutech Digital Academy i Mölndal.

Inkjetprintern Kyocera TASKalfa Pro 15000c

Läs vidare

HP följer upp med ny förpackningspress

År 2015 släpptes HP PageWide T1100S, en digitalpress för att trycka pappersbaserade förpackningar. I samband med Corrugated Week 2022 i USA presenteras uppföljaren: HP PageWide T700i Press, som precis som sin föregångare är ett samarbete mellan HP och Koenig & Bauer.
HP-PageWide-700i-3-scaled

Agfa avslutar förvärv: ”Ett stort steg”

Agfa-koncernen meddelar nu att uppköpet av brittiska Inca Digital Printers är helt klart. Ett förvärv som enligt företaget blir en tillväxtmotor inom digitalt höghastighetstryck på marknader med förpackningstryck samt inom visuell kommunikation.
7J2A4464-scaled

Sortiment med digitala etikettpressar växer

Epson introducerar en ny digital etikettpress i SurePress-serien med orange bläck. Tillverkaren uppgraderar samtidigt 4000-serien med nya modeller. Ett nytt bläcksystem och en vidareutveckling av torkprocessen ska bidra till högre produktivitet på filmsubstrat.
FotoJet-11

De tar kliv i satsning på förpackningstryck

Agfa-koncernen förvärvar brittiska Inca Digital Printers. Enligt företaget bäddar uppköpet för en stark position inom digitalt höghastighetstryck och för att ta ytterligare kliv in på marknader med förpackningstryck.
7J2A4464-scaled

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}