De blir först i världen att installera Nozomi C18000

PUBLICERAD: 24 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Den spanska tillverkaren av wellpappförpackningar, Hinojosa Packaging kommer under våren, som första företag i världen, att installera Efis Nozomi C18000 på fabriken i Xàtiva utanför Valencia meddelar Efi.

Efi visade upp Nozomi C18000 på mässan Drupa för första gången. Det är en digital bläcktryckpress för tryck på både kartong och wellpapp, från tjocklekar på 0,35 millimeter upp till tredubbel wellpapp. Tryckformat från 61 x 61 centimeter upp till 180 x 300 centimeter. Maximal hastighet är 75 löpmeter per minut vilket innebär 7 224 kvadratmeter per timme.

Tryckpressen klarar att trycka upp till sju färger inklusive täckvitt. Den utökade färgrymden cmyk plus orange och violett gör det möjligt att återge många pantonefärger i trycket. Upplösningen är 360 x 720 punkter per tum med fyra gråskalenivåers exponering. Tryckningen görs med led-uv i en genomgång.

Fördelarna med Nozomi C18000 är att man slipper man kostnader för tryckplåtar, intag, startmakulatur, färgblandning och lagring av blandad färg. Eftersom tryckningen görs direkt på den färdiga wellpappen elimineras kostnader för lagring av förtryckta ark och kaschering. Kunden kan komma med ändringar i sista stund och det blir också möjligt med variabeldata i trycket.

Det mesta av Hinojosa Packaging produktion är olika wellpappförpackningar för jordbruks- och industriprodukter som frukt, grönsaker, vin och kakel. Företaget har redan idag en digital bläckpress av fabrikatet Bijb-1260 från Barberan. Företagets produktion sker på två enheter utanför Valencia och Barcelona.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx