De blir först i världen att installera Nozomi C18000

PUBLICERAD: 24 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Den spanska tillverkaren av wellpappförpackningar, Hinojosa Packaging kommer under våren, som första företag i världen, att installera Efis Nozomi C18000 på fabriken i Xàtiva utanför Valencia meddelar Efi.

Efi visade upp Nozomi C18000 på mässan Drupa för första gången. Det är en digital bläcktryckpress för tryck på både kartong och wellpapp, från tjocklekar på 0,35 millimeter upp till tredubbel wellpapp. Tryckformat från 61 x 61 centimeter upp till 180 x 300 centimeter. Maximal hastighet är 75 löpmeter per minut vilket innebär 7 224 kvadratmeter per timme.

Tryckpressen klarar att trycka upp till sju färger inklusive täckvitt. Den utökade färgrymden cmyk plus orange och violett gör det möjligt att återge många pantonefärger i trycket. Upplösningen är 360 x 720 punkter per tum med fyra gråskalenivåers exponering. Tryckningen görs med led-uv i en genomgång.

Fördelarna med Nozomi C18000 är att man slipper man kostnader för tryckplåtar, intag, startmakulatur, färgblandning och lagring av blandad färg. Eftersom tryckningen görs direkt på den färdiga wellpappen elimineras kostnader för lagring av förtryckta ark och kaschering. Kunden kan komma med ändringar i sista stund och det blir också möjligt med variabeldata i trycket.

Det mesta av Hinojosa Packaging produktion är olika wellpappförpackningar för jordbruks- och industriprodukter som frukt, grönsaker, vin och kakel. Företaget har redan idag en digital bläckpress av fabrikatet Bijb-1260 från Barberan. Företagets produktion sker på två enheter utanför Valencia och Barcelona.

Läs vidare

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy