De blir först i världen att installera Nozomi C18000

PUBLICERAD: 24 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Den spanska tillverkaren av wellpappförpackningar, Hinojosa Packaging kommer under våren, som första företag i världen, att installera Efis Nozomi C18000 på fabriken i Xàtiva utanför Valencia meddelar Efi.

Efi visade upp Nozomi C18000 på mässan Drupa för första gången. Det är en digital bläcktryckpress för tryck på både kartong och wellpapp, från tjocklekar på 0,35 millimeter upp till tredubbel wellpapp. Tryckformat från 61 x 61 centimeter upp till 180 x 300 centimeter. Maximal hastighet är 75 löpmeter per minut vilket innebär 7 224 kvadratmeter per timme.

Tryckpressen klarar att trycka upp till sju färger inklusive täckvitt. Den utökade färgrymden cmyk plus orange och violett gör det möjligt att återge många pantonefärger i trycket. Upplösningen är 360 x 720 punkter per tum med fyra gråskalenivåers exponering. Tryckningen görs med led-uv i en genomgång.

Fördelarna med Nozomi C18000 är att man slipper man kostnader för tryckplåtar, intag, startmakulatur, färgblandning och lagring av blandad färg. Eftersom tryckningen görs direkt på den färdiga wellpappen elimineras kostnader för lagring av förtryckta ark och kaschering. Kunden kan komma med ändringar i sista stund och det blir också möjligt med variabeldata i trycket.

Det mesta av Hinojosa Packaging produktion är olika wellpappförpackningar för jordbruks- och industriprodukter som frukt, grönsaker, vin och kakel. Företaget har redan idag en digital bläckpress av fabrikatet Bijb-1260 från Barberan. Företagets produktion sker på två enheter utanför Valencia och Barcelona.

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006