Dansk- Svenskt seminarium om flexoförpackningar

PUBLICERAD: 6 februari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

AFF-logo_DFSN

 AFF står för Absolute Flexo Future och är ett seminarium som anordnas vart tredje år och där converterarna i hela Skandinavien är inbjudna.

Årets seminarium går av stapeln den 27 mars i Lund och är ett samarrangemang mellan den svenska flexo-organisationen SweFlex och den Danska DFF.

Programmet har stor fokus på att ökad konkurrenskraft och lönsamhet. Ett nödvändigt ämne i den hårt konkurrensutsatta skandinaviska förpackningsindustrin.

Deltagarna kommer bl.a. att få ta del av Tetra Paks mycket framgångsrika projekt ”Word Class Manufactoring” genom både teori och ett besök i Tetra Paks anläggning i Lund där man på plats praktiskt får se hur systemet är uppbyggt.

Denna information byggs sedan på med intressanta föredrag kring just konkurrenskraft och lönsamhet av kända föredragshållare i branschen

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx