Blossa 12 nominerad till Svenska Designpriset!

PUBLICERAD: 23 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Blossa12 low

Blossa 12 är nominerad i den prestigefyllda tävlingen Svenska Designpriset som är en årlig tävling inom grafisk kommunikation. Blossa 12 är nominerad i kategorin ”Identitet Print – Förpackning”.

Smaksättningen bestod av den japanska citrusfrukten yuzu och kryddstark ingefära. Flaskan hade ett tydligt japanskt tema och på flaskan kunde man hitta koordinaterna till staden Kochi på ön Shikoku i Japan där yuzujuicen till glöggen tillverkades.

Designen är utvecklad av byrån McCann i nära samarbete med Blossa-teamet självt.

Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland, som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Bland de egna varumärken märks Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.

Läs vidare

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Svenska wellpapplösningar vinnare i World Star

Fyra av de 194 vinnarna producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.
scanstar_europakistan_content-1

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006