Avisera lanserar klimatneutrala förpackningar

PUBLICERAD: 22 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Jeansmärket Nudie Jeans blir först ut med att under våren använda Aviseras klimatneutrala papperspåsar och emballage i sina butiker.

Förpackningsföretaget Avisera satsar på nya konceptet, Återbära, med helt klimatneutrala förpackningar. Nudie Jeans blir första kund ut.

Avisera satsar på ett nytt koncept med klimatneutrala förpackningar. Idén är sprungen ur att företaget analyserat klimatpåverkan för sitt sortiment, från råmaterial till avfallshantering. De märker även att kunderna har en hög efterfrågan på klimatneutrala förpackningar. Enligt Avisera kan

Peter lundgren, vd på Avisera.

samtliga utsläpp kompenseras – från produktion av ingående material, transporter, energianvändning i produktionen, och även avseende tryck och distributionen till kund. Jeansmärket Nudie Jeans blir först ut med att under våren använda 100 procent klimatneutrala papperspåsar och emballage i sina butiker. Eliina Brinkberg, CSR manager på Nudie Jeans säger i ett pressmeddelande att hållbarhet genomsyrar hela företaget.
– Vi har tidigare valt butiksemballage som produceras i Europa av återvunnet FSC- certifierat papper, och ÅterBära känns som ett naturligt nästa steg.

Sortimentet inom Återbära innefattar ett utbud av klimatneutrala produkter såsom plastpåsar, papperspåsar, bomullspåsar, non woven-påsar och packtejp. Efter

– Naturen är vår viktigaste leverantör och därför är det nödvändigt att vi tar hand om den. Vi har länge arbetat med att minska vår klimatpåverkan och har som företag varit klimatneutrala sedan 2007. Dessutom har vi mer än halverat våra koldioxidutsläpp under samma period. Nu växlar vi upp vårt hållbarhetsarbete genom ÅterBära, där vi erbjuder 100 procent klimatneutrala förpackningar till våra kunder, säger Peter Lundgren VD på Avisera i ett pressmeddelande.

Enligt Avisera klimatkompenseras produkterna i konceptet genom ett trädplanteringsprojekt i Nicaragua som är certifierat av Plan Vivo, vilket syftar till hög kvalitet, spårbarhet samt positiva sociala effekter.
– Hållbarhet blir allt viktigare för konsumenterna och därför känns det naturligt att den påse eller förpackning de bär hem sina varor i uppfyller samma hållbarhetskrav, säger Peter Lundgren.

Avisera producerar sedan tidigare även förpackningslösningar för bland annat Apoteksgruppen och Synsam.

Läs vidare

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620