Åtta finalister i 2015 Pro Carton ECMA Awards

PUBLICERAD: 26 augusti 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Åtta förpackningar, producerade av kunder på kartong från Metsä Board, har nominerats till finalomgången i 2015 Pro Carton ECMA Awards. Tre finalister är i kategorin hälsoprodukter, två i kategorin skönhetsprodukter och en finalist vardera i kategorierna konfektyr, livsmedel och drycker.

– Vi är mycket stolta över att så många förpackningar producerade på kartongkvaliteter från oss nominerats till finalen. Det är ett stort erkännande till de personer vars kreativitet och innovationsförmåga resulterat i fantastisk design och produktion på en marknad med hård konkurrens, säger Mika Paljakka, VP Sales EMEA, Metsä Board.

Pro Carton ECMA Award attraherar årligen hundratals bidrag i en tävling där juryn söker det bästa möjliga inom design, användbarhet, varumärkeskommunikation och där kartong spelar en viktig roll som hållbart förpackningsmaterial.

 

Metsä Pro Carton01 Metsä Pro carton02 Metsä Pro Carton03 Metsä Pro Carton04 metsä Pro Carton05 Metsä Pro Carton06 Metsä Pro Carton07 Metsä Pro Carton08

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}