Antalis tar över sortiment av finpapper

PUBLICERAD: 8 november 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Arjowiggins säljer sina varumärken till Antalis som tidigare har varit återförsäljare av dessa. Foto: Antalis

Antalis förvärvar den globala varumärkesportföljen med premiumpapper från Arjowiggins.

Förvärvet avser varumärkena Conqueror, Curious Collection, Rives, Keaykolour och Pop’Set. Antalis tar över varumärkena från Arjowiggins Scotland Limited, som historiskt tillverkat dessa premium- och designpapper, men ställdes under förvaltarskap i september i år.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en långsiktig framtid för dessa ikoniska varumärken, förklarar Xavier Jouvet, chef för Antalis Groups affärsområde Papers.

Förpackningar och trycksaker

Antalis har tillsammans med sitt befintliga varumärke Olin även tidigare erbjudit pappersportföljen från Arjowiggins. De olika varumärkena som ingår har historiskt använts av tryckerier, varumärkesägare och kreativa byråer för produktion av tryckmedia. Allt från brevpapper, inbjudningar och broschyrer till årsredovisningar och förpackningslösningar med mera.

Köpt omfattande lager

Antalis har redan börjat prata med leverantörer för att Arjowiggins-portföljen ska kunna leva vidare.

– Vi arbetar redan med att återlansera dessa varumärken med stöd av utvalda leverantörer för ett förnyat sortiment med fokus på hög kvalitet och god service. Parallellt med detta har vi även köpt ett omfattande lager av befintliga artiklar av dessa varumärken. Detta extralager, utöver vårt egna befintliga lager, kommer att göra det möjligt för våra kunder att få den hjälp de efterfrågar under de kommande månaderna fram till dess att återlanseringen planeras att genomföras under Q1 2023.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x