AGI går in i förpackningsbranschen

PUBLICERAD: 8 november 2016
UPPDATERAD: 24 januari

agi_publishing_house_ab_160pxl

 

AGI Publishing House AB förvärvar tidskriften Pack&Plast från danska TechMedia A/S. Samtidigt skrivs ett samarbetsavtal mellan AGIs danska dotterbolag och TechMedia omkring AGIs mässor i Danmark.

AGI utger sedan tidigare tidskrifterna Sign&Print och Cap&Design samt webbplatsen 3DP.se för professionella 3D-tillverkare. Eftersom branscherna alltmer integreras har förpackning varit ett naturligt nästa steg både för förlagets tidskrifter och mässverksamhet.

– Vi har känt varandra i många år och det ena gav det andra när vi började samtala om ett fördjupat samarbete, berättar Peter Ollén, som är vd i AGI Publishing House.

– Vi stod inför ett generationsskifte på redaktörstolen på vår enda svenska tidskrift. Eftersom AGI behövde hjälp i Danmark och vi behövde hjälp i Sverige så växte det här samarbetet fram, berättar vd Peter Christensen i TechMedia, som är Danmarks stora facktidningsförlag.

– Chefredaktör Börje Åhgren har sagt att han gärna fortsätter som frilans efter sin pensionering vid årsskiftet, när jag går in som chefredaktör och ansvarig utgivare, säger Peter Ollén, som också är glad att Thomas Liljeroth fortsätter som försäljningsansvarig.

– Nu ska vi bygga upp varumärket Pack&Plast utifrån den samlade kunskap vi har inom grafisk formgivning, tryckning, 3DP och förpackning. Jag kan redan nu säga att ordet plast kommer att fasas ut, så att produkten passar den ekologiskt hållbara profil vi har för våra övriga tidningar, mässor och konferenser. Det som utvecklas inom cellulosa och biomaterial kommer att få hög prioritet, avslutar Peter Ollén.

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx