AGI går in i förpackningsbranschen

PUBLICERAD: 8 november 2016
UPPDATERAD: 24 januari

agi_publishing_house_ab_160pxl

 

AGI Publishing House AB förvärvar tidskriften Pack&Plast från danska TechMedia A/S. Samtidigt skrivs ett samarbetsavtal mellan AGIs danska dotterbolag och TechMedia omkring AGIs mässor i Danmark.

AGI utger sedan tidigare tidskrifterna Sign&Print och Cap&Design samt webbplatsen 3DP.se för professionella 3D-tillverkare. Eftersom branscherna alltmer integreras har förpackning varit ett naturligt nästa steg både för förlagets tidskrifter och mässverksamhet.

– Vi har känt varandra i många år och det ena gav det andra när vi började samtala om ett fördjupat samarbete, berättar Peter Ollén, som är vd i AGI Publishing House.

– Vi stod inför ett generationsskifte på redaktörstolen på vår enda svenska tidskrift. Eftersom AGI behövde hjälp i Danmark och vi behövde hjälp i Sverige så växte det här samarbetet fram, berättar vd Peter Christensen i TechMedia, som är Danmarks stora facktidningsförlag.

– Chefredaktör Börje Åhgren har sagt att han gärna fortsätter som frilans efter sin pensionering vid årsskiftet, när jag går in som chefredaktör och ansvarig utgivare, säger Peter Ollén, som också är glad att Thomas Liljeroth fortsätter som försäljningsansvarig.

– Nu ska vi bygga upp varumärket Pack&Plast utifrån den samlade kunskap vi har inom grafisk formgivning, tryckning, 3DP och förpackning. Jag kan redan nu säga att ordet plast kommer att fasas ut, så att produkten passar den ekologiskt hållbara profil vi har för våra övriga tidningar, mässor och konferenser. Det som utvecklas inom cellulosa och biomaterial kommer att få hög prioritet, avslutar Peter Ollén.

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620