Ägarförändringar i nyligen bildad skogskoncern

PUBLICERAD: 11 december 2013
UPPDATERAD: 11 december

Investment AB Kinnevik offentliggjorde idag att de har avyttrat sitt aktieinnehav om 25,1% i BillerudKorsnäs till vissa svenska institutioner, däribland AMF Försäkring, Fjärde AP Fonden och Alecta. Som ett resultat av denna transaktion är nu FRAPAG Beteiligungsholding AG den största aktieägaren i BillerudKorsnäs med 15,5% av rösterna.

“Det är glädjande att se att det finns ett stort intresse för BillerudKorsnäs-aktien och att den långsiktiga institutionella ägarkretsen nu förstärks ytterligare till följd av de transaktioner som offentliggjordes idag. För BillerudKorsnäs del fortsätter det intensiva arbetet med att genomföra de rätta strategierna i vart och ett av våra olika marknadssegment, för att uppnå en sund, hållbar tillväxt och samtidigt skapa långsiktigt aktieägarvärde”, säger Hannu Ryöppönen, styrelseordförande i BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs har en världsledande marknadsposition inom nyfiberbaserade förpackningsmaterial. Bolaget omsätter ca SEK 20 miljarder och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620