Yaskawa med Motoman öppnar i Jönköping

PUBLICERAD: 12 december 2016
UPPDATERAD: 24 januari
Från vänster: Pär Tornemo, Mikael Jigbäck och Katarina Ketzénius är glada och nöjda med responsen de fick från sina gäster under de tre dagar som det Öppna huset pågick.
Från vänster: Pär Tornemo, Mikael Jigbäck och Katarina Ketzénius är glada och nöjda med responsen de fick från sina gäster under de tre dagar som det Öppna huset pågick.

Yaskawa med Motoman har öppnat ett nytt sälj- och servicekontor i Jönköping och firar samtidigt sitt 40-årsjubileum.

– Ett utökat partnersamarbete och en renodling av affärsidén har bidragit till att vi markant har ökat vår robotförsäljning de senaste åren, och vi hoppas givetvis att vårt nya Jönköpingskontor ska ge oss möjligheter att fortsätta på inslagen väg, berättar Pär Tornemo som är chief operating officer på Yaskawa Nordic.

– Placeringen ger oss en geografisk fördel eftersom vi inom ett par timmars bilfärd når och blir nådda av cirka halva den Svenska industrin. Förutom den dagliga verksamheten med försäljning och service kommer vi även hålla utbildningar för våra kunder och partners här på vårt Jönköpingskontor, fortsätter han.

Från vänster: Robin Lindor, teknisk säljsupport hos Yaskawa, här i samspråk med Ulf Svahn från Evomatic.
Från vänster: Robin Lindor, teknisk säljsupport hos Yaskawa, här i samspråk med Ulf Svahn från Evomatic.

Att företaget nu geografiskt kommer än närmare sina systemintegratörer, partners och maskinbyggare har många fördelar, enligt Pär Tornemo. Ett tätare samarbete ska leda till kortare ledtider för leverans av konkurrenskraftiga lösningar på kundernas behov.

– En annan fördel är att de flesta av våra kunder och samarbetspartners på ett kostnads- och tidsmässigt effektivt sätt kan medverka på våra halv- eller endagsutbildningar här i huset. Som det lilla pragmatiska företaget med de stora resurserna vill vi växa med våra kunder, både på den lokala marknaden och den internationella, och vårt öppnande av Jönköpingskontoret är ett av sätten som vi gör det på, avslutar Pär Tornemo.

Katarina Ketzénius som är marknadskommunikatör hos Yaskawa tillägger dessutom att de har ett stort lager med robotar i Torsås, och att de bygger sina egna styrskåp.

– När kunden har bestämt sig för Yaskawa så kan vi leverera snabbt och effektivt. Jag kan också berätta att i mitten av nästa år så kommer vi lansera vår minsta robot hitintills och därmed kommer vi utöka vårt viktintervall för robotar till 0,5–800 kilogram.

– Det har varit tre givande dagar då vi har kört vårt Öppna hus. Vi har haft fullt upp med att ta hand om våra gäster och har fått positiv feedback, så det känns bra. Vi ser ljust på framtiden, säger Mikael Jigbäck, ansvarig för Jönköpingskontoret och försäljning mot partners och integratörer.
– Det har varit tre givande dagar då vi har kört vårt Öppna hus. Vi har haft fullt upp med att ta hand om våra gäster och har fått positiv feedback, så det känns bra. Vi ser ljust på framtiden, säger Mikael Jigbäck, ansvarig för Jönköpingskontoret och försäljning mot partners och integratörer.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x