Wellpappkonstruktion håller flaskor på plats

PUBLICERAD: 20 september 2022
UPPDATERAD: 24 januari
DS Smith och Krones vill ersätta krympfilm med fiberbaserat. Foto: Pressbild

DS Smith och Krones har tillsammans tagit fram ett nytt fiberbaserat alternativ till krympfilm för pet-flaskor i flerpack. 

Det globala förpackningsföretaget DS Smith har ingått ett partnerskap med Krones, en tysk tillverkare av maskiner och utrustning för process-, fyllnings- och förpackningsteknik. Tillsammans lanserar de nu ECO Carrier, en fiberbaserad förpackningslösning, och ett alternativ till krympfilm som vanligen ses omsluta pet-flaskor i flerpack.

För fyra eller sex flaskor

Produkten visades upp på mässan Drinktec i München den 12-16 september. Den är kompatibel med Krones maskinsystem för förpackningslösningen LitePac Top. Systemet buntar fast pet-flaskorna i rätt formation och klämmor i wellpappen som stansas ut håller flaskhalsarna på plats. Enligt DS Smith är lösningen särskilt anpassad för enliters och en och en halv liters flaskor i formationerna fyrpack eller sexpack.

Vill ersätta plast

Marc Chiron, global chef för försäljning, marknadsföring och innovation på DS Smith Packaging, säger i ett pressmeddelande:

– Våra kunder och konsumenter efterfrågar mer hållbara lösningar som ersätter plast som är problematisk och som kan integreras sömlöst i deras produktionslinjer.

– Genom att samarbeta med Krones kan vi hjälpa våra kunder att minska sin plastförbrukning, öka återvinningsgraden och hantera övergången till en cirkulär ekonomi. Tillsammans erbjuder vi därför en lösning som är lätt att genomföra för att byta till helt återvinningsbara fiberbaserade alternativ.

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}