Walki köper två förpackningsföretag

PUBLICERAD: 9 augusti 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Leif Frilund, vd och koncernchef för Walki Group. Foto: Pressbild

Den finska förpackningskoncernen förvärvar Westpak och Flexipack – två finska förpackningsföretag som levererar flexibla förpackningslösningar till nordiska livsmedelsvarumärken.

Walki har undertecknat ett slutgiltigt avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i i Fexipack och Westpak. Det skriver Walki på sin sajt.

Totalt hundra anställda

För 2021 uppgick de båda finska företagens samlade försäljning till cirka 40 miljoner euro. Tillsammans sysselsätter de cirka 100 anställda. Westpak är baserat i Säkylä, Finland, medan Flexipacks produktionsanläggning ligger i Vasa, Finland.

Foto: Walki

Förvärven är ett led i Walkis strategi att utöka utbudet av mer hållbara förpackningsalternativ.

Öka hållbart utbud

Flexipack och Westpak har ett mycket kompletterande utbud av högkvalitativa tryckta produkter och ett bevisat engagemang för en engagerad kundservice. Det tillsammans med Walkis kunskap inom material ska öka utbudet av hållbara förpackningar, enligt Leif Frilund, vd och koncernchef för Walki Group:

– Jag vill varmt välkomna Westpaks och Flexipacks anställda att bli en del av vår multinationella organisation. Vi ser fram emot att bredda våra kundrelationer och öka vår närvaro inom tillverkningen när vi tillsammans arbetar för att stärka vår position som branschledare, säger han i en kommentar på företagets sajt.

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x