Vodkaföretag introducerar pappersflaska på svensk musikfestival

PUBLICERAD: 5 augusti 2019
UPPDATERAD: 24 januari
När Absolut visar upp sig med en bar, under namnet Nedbrytningsbar, på festivalen Way out west visar de upp sitt senaste alster inom förpackningsdesign. En prototypflaska som till största del är gjord av papper.

Absolut intar musikfestivalen Way out west med att visa upp en prototypflaska gjord till största delen av papper.

Företaget Absolut skriver i ett pressmeddelande att de arbetar på flera fronter för att minska sin miljöpåverkan. Ett led i detta är på förpackningssidan. Vodkaföretaget har inlett ett samarbete med den danska tech startupen Ecoxpac för att ta fram en flaska gjord av papper.

Samarbetar med start up

Företaget Ecoxpac ägs av pappersföretaget Billerud Korsnäs och plastförpackningsproducenten Alpla. Pappersflaskan får sin debut på musikfestivalen Way out west i Göteborg där Absolut för andra året i rad är officiell vodkaleverantör. Pia Hägglöf, Senior brand manager på Absolut:

– Vårt gedigna hållbarhetsengagemang är något som vi i allra högsta grad har gemensamt med Way Out West, vilket gör festivalen till den perfekta platsen för att lansera projektet. Sverige är den första marknaden där konsumenter får uppleva Absoluts nya förpackning, och att det är just Way Out Wests besökare som får göra det känns helt rätt.

Prototyp under utveckling

Louise Werner som är chef för Absoluts affärsområde kring framtida förpackningar säger att flaskan de kommer presentera på festivalen fortfarande är på prototypstadiet. Resan ska fortsätta mot en flaska som består av 100 procent biobaserat material, för i nuläget har flaskan en tunn barriär av plast.

– Målet på sikt är att även denna del ska bli helt biobaserad. Vi vet att det är en bit kvar men detta är ett steg vi måste ta för att komplettera vår förpackningsportfölj, säger Louise Werner.

Musikfestivalen Way out west pågår 8-10 augusti.

 

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x