Vitt och snabbt hos Konica Minolta

PUBLICERAD: 19 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari

 

Digitalt, rulle till rulle, och etiketter är några gemensamma nämnare som kommer få fokus i den gemensamma montern.
Digitalt, etiketter och de senaste lanseringarna är några gemensamma nämnare som kommer visas i den gemensamma montern.

Under årets Labelexpo-mässa i Bryssel har Konica Minolta och MGI valt att visa upp sina produkter på en gemensam monteryta. Etikettmaskinen Accurio Label 230 demonsteras i två exemplar, där en  hottas upp med en flexostation inline för att trycka vit bakgrund.

I företagens gemensamma monter på Labelexpo kommer fokus ligga på företagens senaste tryckpressar och att hjälpa varumärkesägare att göra sina produkter mer attraktiva.

Etikettryck digitalt

Konica Minolta kommer visa två exemplar av Accurio Label 230, som släpptes tidigare i år. Det är en digital rulle till rulle-tryckpress som enligt tillverkaren är anpassad för att köra små till medelstora produktioner av självhäftande etiketter.

Accurio Label 230.
Danska Grafisk Maskinfabrik bygger ett materialflöde till en av Konica Minoltas nya Accurio Label 230 etikettmaskin på mässan. I den installeras även ett flexoverk för att trycka vit bakgrund innan själva tryckningen påbörjas. Därmed kan maskinen även trycka på transparenta material.
Snabbare i praktiken
För övrigt blir det en betydligt snabbare modell som visas på Labelexpo. På papperet är det inte så stor skillnad – hastigheten ökas från 18 till 22 meter i minuten. Men i praktiken handlar det nästan om en fördubbling av hastigheten. Tidigare har maskinen nämligen sänkt hastigheten till 13 meter i minuten när den har tryckt på kraftigare material. Nu ligger den kvar på maximala hastigheten för alla vanliga etikettmaterial.
Flexibla förpackningar
MGI visar även de en digital rulle till rulle-tryckpress, Jetvarninsh 3d Web Color+, som ska passa tillverkare av flexibla förpackningar och etiketter. Systemet har även en uv-lackenhet samt en folieringsenhet.
Konica Minolta och MGI breder ut sig på en 350 kvadratmeters yta under årets Labelexpo-mässa..
Konica Minolta och MGI breder ut sig på en 350 kvadratmeters yta under årets Labelexpo-mässa.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x