Vinner marknadsandelar genom innovation

PUBLICERAD: 1 november 2016
UPPDATERAD: 1 november

 

 

Industriautomationsspecialisten B&R uppvisar åter igen en betydande kraftig tillväxt. Företagets innovativa lösningar fortsätter att ge fler marknadsandelar. I synnerhet efterfrågas: det intelligenta transportsystemet SuperTrak, de kraftfulla servodrivenheterna ACOPOS P3 och webbaserade HMI-lösningen mappView.

Vi kommer att fortsätta vår tillväxt under 2016, säger General Manager Peter Gucher vid den årliga presskonferensen i upptakten till SPS IPC Drives. Enligt VDMAs senaste nummer, såg maskintillverkare en ökning på 2 % av intäkterna under det första halvåret av 2016.

– Vi hade en betydligt högre ökning än så och vi har ökat de senaste månaderna. Vi har gjort detta genom att tillhandahålla våra kunder inte bara innovativa produkter, utan också optimalt stöd när de implementerar avancerade tillverkningsstrategier för massanpassning, säger Peter Gucher.

B&Rs transportsystem SuperTrak utgör ytterligare ett steg mot massproduktion av kundanpassade produkter. Det är pålitligt, exakt och framförallt innebär det låga underhållskostnader – SuperTrak kopplas utan problem  sömlöst ihop med robotteknik och CNC-system i de integrerade produktionslinjerna. Bästa möjliga linjära motorteknologi och oberoende skyttlar medför en mycket lyhörd transport för effektiv produktion av varje partistorlek.

Under 2016 har B&R utökat deras mapp Technology programvara med den webbaserade HMI-lösningen mapp View .

– Våra kunder uppskattar verkligen möjligheten att utforma moderna användargränssnitt genom att använda mapp View, förklarar Peter Gucher.

Genom att göra det enkelt att implementera smartphone-liknande funktioner som inbyggda videos och multi-touch rörelser, hjälper mapp View till att öka produktiviteten och att minimera nertiden. Eftersom det fungerar oberoende av vilket operativsystem som används, kan mapp View köras på olika mobila enheter, inklusive smartphones och surfplattor.

– Med mapp View har vi lyckats att foga samman web-teknologi och automation på ett sätt som inte kräver att utvecklingsteamet består även av webbdesignsexperter.

Med B&Rs X90-system kan nu tillverkare av anläggningsfordon, jordbruksfordon och kommunala fordon ta fördel av B&Rs 35-åriga erfarenhet och dessutom få tillgång till den absolut senaste hård- och mjukvaruteknologin.

– Kraftfulla verktyg som vår Automation Studio och mapp är inte tillgängliga med de konventionella lösningar som finns i dessa branscher. B&R tekniken kommer att hjälpa våra kunder att ta stora språng framåt med sina applikationer, är Gucher övertygad om.

B&Rs tillväxt spänner över alla branscher, men förpackningsbranschen är extra stark just nu, understryker Peter Gucher:

– Förpackningskunder uppskattar särskilt dynamiken och precisionen i vår servodrivenhet ACOPOS P3.

Extrema nivåer av synkroniseringsnoggrannhet mellan flera axlar och integrerad säkerhetsteknik gör det möjligt att utforma mer flexibla förpackningsmaskiner för smarta fabriker.
Under de senaste 12 månaderna har B&R sett en ökad efterfrågan på sina lösningar vilket lett till nya kontor i Valencia, Strasbourg och Mumbai, samt ett nytt dotterbolag i Finland. Fler nya kontor planeras just nu runt om i hela världen.

– Vi kommer att fortsätta vår tillväxt under 2016. Peter Gucher, General Manager, B&R.

B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet PowerLink och OpenSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

 

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620