Vinner marknadsandelar genom innovation

PUBLICERAD: 1 november 2016
UPPDATERAD: 1 november

 

 

Industriautomationsspecialisten B&R uppvisar åter igen en betydande kraftig tillväxt. Företagets innovativa lösningar fortsätter att ge fler marknadsandelar. I synnerhet efterfrågas: det intelligenta transportsystemet SuperTrak, de kraftfulla servodrivenheterna ACOPOS P3 och webbaserade HMI-lösningen mappView.

Vi kommer att fortsätta vår tillväxt under 2016, säger General Manager Peter Gucher vid den årliga presskonferensen i upptakten till SPS IPC Drives. Enligt VDMAs senaste nummer, såg maskintillverkare en ökning på 2 % av intäkterna under det första halvåret av 2016.

– Vi hade en betydligt högre ökning än så och vi har ökat de senaste månaderna. Vi har gjort detta genom att tillhandahålla våra kunder inte bara innovativa produkter, utan också optimalt stöd när de implementerar avancerade tillverkningsstrategier för massanpassning, säger Peter Gucher.

B&Rs transportsystem SuperTrak utgör ytterligare ett steg mot massproduktion av kundanpassade produkter. Det är pålitligt, exakt och framförallt innebär det låga underhållskostnader – SuperTrak kopplas utan problem  sömlöst ihop med robotteknik och CNC-system i de integrerade produktionslinjerna. Bästa möjliga linjära motorteknologi och oberoende skyttlar medför en mycket lyhörd transport för effektiv produktion av varje partistorlek.

Under 2016 har B&R utökat deras mapp Technology programvara med den webbaserade HMI-lösningen mapp View .

– Våra kunder uppskattar verkligen möjligheten att utforma moderna användargränssnitt genom att använda mapp View, förklarar Peter Gucher.

Genom att göra det enkelt att implementera smartphone-liknande funktioner som inbyggda videos och multi-touch rörelser, hjälper mapp View till att öka produktiviteten och att minimera nertiden. Eftersom det fungerar oberoende av vilket operativsystem som används, kan mapp View köras på olika mobila enheter, inklusive smartphones och surfplattor.

– Med mapp View har vi lyckats att foga samman web-teknologi och automation på ett sätt som inte kräver att utvecklingsteamet består även av webbdesignsexperter.

Med B&Rs X90-system kan nu tillverkare av anläggningsfordon, jordbruksfordon och kommunala fordon ta fördel av B&Rs 35-åriga erfarenhet och dessutom få tillgång till den absolut senaste hård- och mjukvaruteknologin.

– Kraftfulla verktyg som vår Automation Studio och mapp är inte tillgängliga med de konventionella lösningar som finns i dessa branscher. B&R tekniken kommer att hjälpa våra kunder att ta stora språng framåt med sina applikationer, är Gucher övertygad om.

B&Rs tillväxt spänner över alla branscher, men förpackningsbranschen är extra stark just nu, understryker Peter Gucher:

– Förpackningskunder uppskattar särskilt dynamiken och precisionen i vår servodrivenhet ACOPOS P3.

Extrema nivåer av synkroniseringsnoggrannhet mellan flera axlar och integrerad säkerhetsteknik gör det möjligt att utforma mer flexibla förpackningsmaskiner för smarta fabriker.
Under de senaste 12 månaderna har B&R sett en ökad efterfrågan på sina lösningar vilket lett till nya kontor i Valencia, Strasbourg och Mumbai, samt ett nytt dotterbolag i Finland. Fler nya kontor planeras just nu runt om i hela världen.

– Vi kommer att fortsätta vår tillväxt under 2016. Peter Gucher, General Manager, B&R.

B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet PowerLink och OpenSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

 

 

Läs vidare

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy