Vinner GS1 Award

PUBLICERAD: 7 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Axfood GS1 Award

Axfood tog på torsdagskvällen emot GS1 Award som delades ut av GS1 Sweden. Priset  överlämnades på Dagligvarubranschens Höstmöte på Grand Hôtel i Stockholm. GS1 Award delas ut i syfte att motivera och inspirera fler företag att använda GS1s standarder som gör det möjligt att styra orderflöden och följa varans väg över världen. Standarden hanterar bl.a. även information om varans egenskaper som t.ex. innehåll och näringsvärden.

GS1:s motivering:
”Priset 2013 går till ett företag som tidigt såg stora affärsnyttor och har under lång tid arbetet målmedvetet och fokuserat för att införa GS1s standarder och tjänster. Företaget har varit mycket aktivt i användargrupper och har i stor utsträckning bidragit till utvecklingen och införandet av befintliga och nya standarder & tjänster. Årets vinnare är ett föredöme som med sitt engagemang inspirerat och drivit på genomförandet för en hel bransch.”

GS1 är en global standardiseringsorganisation som möjliggör att produkter, tjänster och platser i hela världen kan identifieras och spåras. GS1s standarder och lösningar bidrar till att skapa affärsnytta i form av spårbarhet, produkt- och patientsäkerhet samt effektivitet i hela värdekedjan från producent till slutkund.

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx