Vinner GS1 Award

PUBLICERAD: 7 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Axfood GS1 Award

Axfood tog på torsdagskvällen emot GS1 Award som delades ut av GS1 Sweden. Priset  överlämnades på Dagligvarubranschens Höstmöte på Grand Hôtel i Stockholm. GS1 Award delas ut i syfte att motivera och inspirera fler företag att använda GS1s standarder som gör det möjligt att styra orderflöden och följa varans väg över världen. Standarden hanterar bl.a. även information om varans egenskaper som t.ex. innehåll och näringsvärden.

GS1:s motivering:
”Priset 2013 går till ett företag som tidigt såg stora affärsnyttor och har under lång tid arbetet målmedvetet och fokuserat för att införa GS1s standarder och tjänster. Företaget har varit mycket aktivt i användargrupper och har i stor utsträckning bidragit till utvecklingen och införandet av befintliga och nya standarder & tjänster. Årets vinnare är ett föredöme som med sitt engagemang inspirerat och drivit på genomförandet för en hel bransch.”

GS1 är en global standardiseringsorganisation som möjliggör att produkter, tjänster och platser i hela världen kan identifieras och spåras. GS1s standarder och lösningar bidrar till att skapa affärsnytta i form av spårbarhet, produkt- och patientsäkerhet samt effektivitet i hela värdekedjan från producent till slutkund.

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620