Vinnande förpackningar

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Barbro Berggren, marketing and communications director hos DS Smith

DS Smiths har målet uppsatt att möta framtiden med smarta förpackningslösningar i wellpapp. Flera prisvinnande förpackningar syns i utställningen.

En förpackning för fiberkablar – numera är lösningen i wellpapp.

DS Smiths show på Empack genomsyras av företagets syfte och mål: Redefining packaging for a changing world.

– Det handlar om hur vi möter framtiden med våra förpackningar, att ta fram förpackningslösningar i den föränderliga världen. Vi måste stå på tå för att möta den, bland annat genom att titta på hur vi kan ersätta plasten med så kallade ”non-plastic solutions” med vårt eminenta material wellpapp istället, säger Barbro Berggren, marketing and communications director hos DS Smith.

Prisad potatisförpackning

Flera förpackningslösningar i utställningen visar hur plasten bytts ut mot wellpapp. En förpackning är till fiberkablar från Hexotronic där själva trumman numera är en wellpapp.

– Vi har också en fantastisk fin lösning till finska Tuorekartano där man tidigare har förpackat potatisen i plast. Nu har det blivit en lösning i wellpapp, anpassad för kylskåpshyllan. Marknaden har uppskattat den här lösningen så mycket att vi alldeles nyligen prisades med en Scanstar för den.

E-handel i fokus

Vidare i montern visar Barbro Berggren hur enfärgstryck med små medel skapar fräcka tryck. Sortimentet inom e-handel är ett annat viktigt område för DS Smith. En produkt som fått mycket ros är 2Way som löser kruxet med att returnera e-handelspaket.

– Den har vunnit både en Scanstar och en Worldstar, betonar Barbro Berggren.

Returnera paket

2Way-lösningen förenklar returer genom att varan skickas tillbaka i samma låda som produkten skickades i. Man vänder den ut och in – viker åt andra hållet – packar och skickar.

– Om en kund inte är nöjd med innehållet som denne beställt så vänds förpackningen åt andra hållet, viks ihop och så finns det en returadresslapp redan ditsatt. Den är verkligen ett genombrott.

 

Potatisförpackningen till finska Tuorekartano har vunnit en Scanstar.

 

2Way-lösningen gör det enklare att returnera e-handelspaket.

 

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x