Världspremiär för kombomaskin

PUBLICERAD: 9 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
DS Smith Combi-150R-maskin formar, packar och försluter förpackningar i tre steg.

DS Smith Packaging Systems med säte i Frankrike premiärvisade sin Combi 150R-maskin för slutproduktion. Tre enheter kombineras i den effektiva maskinen då den både formar, packar och försluter kartonglådor.

DS Smith Packaging Systems är maskinområdet specialiserade på slutproduktion inom DS Smith koncernen. På Interpack-mässan hade de världspremiär på sin maskin Combi FCE 150R.

Sebastién Jacomelli, produktchef på DS Smith packaging systems.

– Det här är ett stort steg för oss och gör att vi ligger tio år före våra konkurrenter, säger Sébastien Jacomelli, produktchef på DS Smith packaging systems.
Maskinen består av tre enheter – en kartongformare som spottar fram 55 lådor i minuten, en paketerare och en toppförseglare. Det gör att man kan producera förpackningar i olika format, även tråg.
– Formatbytet görs på runt 10 till 20 minuter, säger Sébastien Jacomelli, produktchef på DS Smith packaging systems.
Den klarar göra sekundärförpackningar med fyra, sex eller åtta sidor, rundade hörn, eller ytor för att ge maximalt utrymme för att trycka meddelanden. Maskinen kan även producera kartonger med färdiga fönsterhyllor, till exempel de med hög baksida och låg framsida för att synliggöra olika produkter. Ett kartongark mat

as fram och formas till den önskade lådan på cirka två sekunder. Sidorna viks till önskad form, limmas och skjuts sedan fram. En robotarm plockar upp och placerar olika produkter som ska paketeras från två rullande transportband ner i de tomma lådorna. När lådan fyllts upp så försluts den.

Kunderna för maskinen finns över hela världen, enligt Jacomelli, men framför allt i Japan, USA och Kina.
– Kunder idag vill öka produktiviteten och kunna växla snabbt mellan olika typer av lådor. Det är något man kan dra nytta av med denna maskinen.

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x