Världens starkaste robot kommer till Sverige

PUBLICERAD: 4 april 2016
UPPDATERAD: 4 april

Mellan 10-13 Maj i år går Elmia Automation av stapeln där tusentals besökare får chansen att ta del av det allra senaste inom industriell automation. I år kommer det Japanska företaget Fanuc bidra med över 30 olika automationslösningar, bland annat sitt senaste tillskott Fanuc M-2000iA/2300 som kan lyfta upp till 2300kg och är den starkaste industri roboten i världen.

Elmia Automation arrangeras i en egen hall i Jönköping, i direkt anslutning till Elmia Svets & Fogningsteknik, Elmia Verktygsmaskiner samt Elmia Plåt. Tillsammans kommer de fyra mässorna att erbjuda en gemensam plattform för att utväxla och utveckla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter samt vara en värdefull mötesplats för hela den svenska tillverkningsindustrin. I år kommer över 350 olika företag visa vad dem kan bidra med för att göra industrin med effektiv och lönsam för sina kunder.

Fanuc Nordic som har sitt kontor i Sollentuna utanför Stockholm kommer bidra med en brett utbud av Fanuc-produkter, allt från CNC, Robot och Robomachine (verkstadsmaskiner), varav 30 stycken automationslösningar som kommer vara operativa och demonstreras under mässan.

– Vi vill hjälpa den nordiska tillverkningsindustrin att behålla konkurranskraften på en global nivå. Genom att visa besökarna automationslösningar i drift tror vi att de lättare kan inspireras till att starta nya automationsprojekt i sina företag, säger Oliver Selby, Marknadschef för Fanuc Nordic.

Fanuc´s monter kommer ta upp en yta om totalt 374 kvadratmeter, vilket definitivt är en av de största montrarna på hela mässan. Bland annat kommer gästerna få chansen att bokstavligt talat vägleda en av Fanuc´s nyheter, den samarbetande roboten Fanuc CR-35iA, som kan arbeta sida vid sida med en människa utan skyddsstängsel. Besökarna kommer även få se världen starkaste robot som kan lyfta upp till 2300kg!

– Det är första gången Fanuc M-2000iA/2300 visas i Europa. Vad den ska användas till under mässan är dock lite av en hemlighet, tillägger Oliver Selby.

Elmia Automation i Jönköping visar helhetslösningar för effektiv och automatiserad produktion – från enskilda komponenter till maskiner i drift och automation i verkligheten. När det finns företag som Fanuc med på evenemanget finns det en överhängande risk att Elmia Automation tar besöksrekord i år och behåller titeln som den ledande automationsmässan för Sveriges tillverkningsindustri.

Fanuc Europe Corporation är en världsledande tillverkare av Factory Automation (CNCs), Robotar och Robomachines (Robodrill, Robocut and Roboshot). Sedan starten 1956, har företaget bidragit till automatisering av verktygsmaskiner som en pionjär i utvecklingen av CNC utrustning. Teknologin har bidragit till en global tillverkningsrevolution, som utvecklats från automatisering av enskilda maskiner till automatisering av hela produktionslinjer. Runtom hela Europa finns omfattande nätverk av 900 anställda som ger stöd inom områden som försäljning, teknisk support, logistik och kundservice. På så sätt finns alltid en kontaktperson som talar kundens språk.

Fanuc sysselsätter över 5.000 personer världen över. Placerat vid foten av Mount Fuji, nära Lake Yamanaka i Japan, ligger den egna produktionsfabrik. Här möjliggör över 2.000 av företagets robotar den månatliga produktionskapaciteten på 25.000 CNC-styrenheter, 5.000 robotar, 125.000 servo-och spindelmotorer samt 5.000 Robodrill, 500 Roboshot, 100 Robocut och 160 CO2-lasersystem.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx