Världens starkaste robot kommer till Sverige

PUBLICERAD: 4 april 2016
UPPDATERAD: 4 april

Mellan 10-13 Maj i år går Elmia Automation av stapeln där tusentals besökare får chansen att ta del av det allra senaste inom industriell automation. I år kommer det Japanska företaget Fanuc bidra med över 30 olika automationslösningar, bland annat sitt senaste tillskott Fanuc M-2000iA/2300 som kan lyfta upp till 2300kg och är den starkaste industri roboten i världen.

Elmia Automation arrangeras i en egen hall i Jönköping, i direkt anslutning till Elmia Svets & Fogningsteknik, Elmia Verktygsmaskiner samt Elmia Plåt. Tillsammans kommer de fyra mässorna att erbjuda en gemensam plattform för att utväxla och utveckla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter samt vara en värdefull mötesplats för hela den svenska tillverkningsindustrin. I år kommer över 350 olika företag visa vad dem kan bidra med för att göra industrin med effektiv och lönsam för sina kunder.

Fanuc Nordic som har sitt kontor i Sollentuna utanför Stockholm kommer bidra med en brett utbud av Fanuc-produkter, allt från CNC, Robot och Robomachine (verkstadsmaskiner), varav 30 stycken automationslösningar som kommer vara operativa och demonstreras under mässan.

– Vi vill hjälpa den nordiska tillverkningsindustrin att behålla konkurranskraften på en global nivå. Genom att visa besökarna automationslösningar i drift tror vi att de lättare kan inspireras till att starta nya automationsprojekt i sina företag, säger Oliver Selby, Marknadschef för Fanuc Nordic.

Fanuc´s monter kommer ta upp en yta om totalt 374 kvadratmeter, vilket definitivt är en av de största montrarna på hela mässan. Bland annat kommer gästerna få chansen att bokstavligt talat vägleda en av Fanuc´s nyheter, den samarbetande roboten Fanuc CR-35iA, som kan arbeta sida vid sida med en människa utan skyddsstängsel. Besökarna kommer även få se världen starkaste robot som kan lyfta upp till 2300kg!

– Det är första gången Fanuc M-2000iA/2300 visas i Europa. Vad den ska användas till under mässan är dock lite av en hemlighet, tillägger Oliver Selby.

Elmia Automation i Jönköping visar helhetslösningar för effektiv och automatiserad produktion – från enskilda komponenter till maskiner i drift och automation i verkligheten. När det finns företag som Fanuc med på evenemanget finns det en överhängande risk att Elmia Automation tar besöksrekord i år och behåller titeln som den ledande automationsmässan för Sveriges tillverkningsindustri.

Fanuc Europe Corporation är en världsledande tillverkare av Factory Automation (CNCs), Robotar och Robomachines (Robodrill, Robocut and Roboshot). Sedan starten 1956, har företaget bidragit till automatisering av verktygsmaskiner som en pionjär i utvecklingen av CNC utrustning. Teknologin har bidragit till en global tillverkningsrevolution, som utvecklats från automatisering av enskilda maskiner till automatisering av hela produktionslinjer. Runtom hela Europa finns omfattande nätverk av 900 anställda som ger stöd inom områden som försäljning, teknisk support, logistik och kundservice. På så sätt finns alltid en kontaktperson som talar kundens språk.

Fanuc sysselsätter över 5.000 personer världen över. Placerat vid foten av Mount Fuji, nära Lake Yamanaka i Japan, ligger den egna produktionsfabrik. Här möjliggör över 2.000 av företagets robotar den månatliga produktionskapaciteten på 25.000 CNC-styrenheter, 5.000 robotar, 125.000 servo-och spindelmotorer samt 5.000 Robodrill, 500 Roboshot, 100 Robocut och 160 CO2-lasersystem.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}