Utbildar alla anställda i miljöfrågor

PUBLICERAD: 11 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Under hösten genomför Iggesund Paperboard en miljöutbildning för samtliga de närmare 900 anställda vid Iggesunds Bruk i Sverige. Deltagarna kommer att få en halv dags orientering i aktuella miljöfrågor.

Bakom utbildningen ligger önskemål både från myndigheter och certifieringsorgan, men också en önskan att göra fler anställda ännu mer medvetna om aktuella miljöfrågor som i ett led att minska miljöpåverkan.

”Vi tycker att det är viktigt att våra anställda vet var företaget står, vilken miljöpåverkan vi har haft historiskt och inte minst var vi står idag. Jag vill att våra medarbetare ska vara medvetna om hur de  faktiskt kan påverka vår miljö genom sitt beteende på sin arbetsplats”, säger Anna Mårtensson, miljöchef vid Iggesunds Bruk där kvalitetskartongen Invercote tillverkas.

”Mycket kan göras och har gjorts i form av stora investeringar. Men vi behöver också det vakande ögat från den enskilde medarbetaren, den som ser att ett flöde verkar felaktigt eller att en bullerkälla skulle kunna kapslas. Men det får man bara om den enskilde medarbetaren vet vilka krav som ställs  och varför, därför är den här utbildningen viktig”, fortsätter hon.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx