Turboladdad säkerhetsteknik

PUBLICERAD: 8 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

B&R reACTION
B&R presenterar sin teknologi för ultrasnabba säkerhetsapplikationer, kallad reACTION. B&R utlovar ett genombrott i svarstider för säkerhetsteknik. På Hannovermässan, kommer automationsspecialisterna att presentera programmerbar säkerhetsteknik med världens snabbaste svarstider. Den nya teknologin uppnår nu svarstider ner till 100 µs.

Med denna utveckling, breddar B&R användningen av sin säkerhetsteknologi till säkerhetsapplikationer. Denna teknik gör det möjligt för tidskritiska delprocesser att köras direkt i I/O-moduler, vilket reducerar svarstiderna med en faktor 100 jämfört med tidigare. Dessutom krävs ingen dyr, specialanpassad hårdvara för att använda  teknologin och programmeringen är inte svårare än för traditionella styrsystemslösningar.

Reaktionsmodulen hanterar en del av bearbetningen och avlastar både styrsystemet och nätverket, då är det möjligt att trappa ner på dessa enheter utan att svarstiderna påverkas. I de flesta fall resulterar det i reducerade kostnader på lång sikt.

B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet Powerlink och OpenSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006