Tryck i montrarna på underleverantörsmässa

PUBLICERAD: 14 november 2019
UPPDATERAD: 24 januari

Ett flertal företag inom den grafiska branschen är plats under underleverantörsmässan Elmia Subcontractor i Jönköping den 12–15 november. Pack Sweden har talat med några av dem.

Christoffer Ekengren var på plats i ACG Fyrtals monter.

– Vi håller på med maskiner för industriell användning och det är det vi visar upp mässan tillsammans med våra dekalmaskiner.

Är ni nöjda?

– Denna mässan brukar vara bra. Det är ju den industriella marknaden vi riktar oss åt som är här. Så absolut, det är fler besökare i dag än igår, och vi tror det kommer bli ännu mer imorgon.

I Foga Systems monter var Pontus Lönnberg på plats för att möta gamla och nya potentiella kunder.

– Vi riktar oss till mässor, byggnationer och print. Egentligen är det inte industrier, men här finns många inom butiksinredning som vi vill nå.

I Brandfactorys monter var en del av teamet från Linköping på plats. Det är här som den delen av företaget som arbetar med industrimärkning finns.

– Industrimärkning kan vara allt från en dekal till en styrenhet med tryckfunktion. Allt är kundanpassat, säger Patrik Kempe.

I montern hade företaget monterat upp en stor lastbil i kartong.

– Dragplåstret är nog främst Scania-lastbilen där vi har dekorerat både exteriör och interiör.

För övrigt var teamet väldigt nöjda med dagarna på Elmia-mässan.

 

Det var en mix av förpackningslösningar, mingel och en servering av korv med bröd i DS Smiths monter under Elmia Subcontractor.

I regel var det ett liknande budskap som det ville förmedla genom sin monter som de gjorde under förpackningsmässan Empack-mässan, som hölls i Stockholm i oktober.

– Vi visar bland annat displayenheten för butiker. Detta för att vi vill visa hur vi kan automatisera deras arbete, säger Magnus Ek.

Lim och tejp var i fokus hos KA Olsson & Gems under Elmia Subcontractor.

– Lim ökar hela tiden inom industri, säger Fredrik Johansson som stod i montern med sina kollegor.

I montern visade de upp en del av sitt sortiment.

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x