Trioworld fortsätter förvärvsresan

PUBLICERAD: 5 september 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Andreas Malmberg, vd för Trioworld Group. Foto: Pressbild

Trioworld förvärvar ytterligare en brittisk aktör inom sträckfilm för lastsäkerhet.

Det brittiska företaget Quality Films som nu förvärvas av Trioworld-koncernen levererar sina sträckfilmslösningar till kunder inom distribution, dryck- och livsmedelsproduktion samt industriella applikationer.

Cirkulära sträckfilmslösningar

Fokus framåt för Quality Films blir att stärka erbjudandet av cirkulära lösningar, något som också ligger i linje med Trioworlds ambition att vara den ledande aktören på marknaden för cirkulära sträckfilmslösningar för lastsäkerhet. Det skriver Trioworld i ett pressmeddelande.

– Tillsammans kommer vi att fortsätta att utvecklas på den brittiska marknaden med fokus på hållbara högkvalitativa lösningar för lastsäkerhet, säger Per Holtstrand, affärsområdeschef för Trioworlds sträckfilmsdivision.

Satsar på återvunnen plast

I februari 2022 förvärvade Trioworld en annan brittisk aktör, Eurofilms. Även det en leverantör av sträckfilm för lastsäkerhet. Quality Films har drygt 35 anställda och omsätter cirka 14 miljoner euro. Huvudkontor och produktion ligger i Wolverhampton, Storbritannien. Säljare är en grupp privata ägare.

Andreas Malmberg, vd för Trioworld Group:

– Jag är mycket glad att Quality Films ansluter sig till vår resa för att utveckla det bästa cirkulära erbjudandet på marknaden, baserat på återvunnen plast. Quality Films innovativa produkter och kundsupport i Storbritannien ger en fantastisk plattform för ökad tillväxt.

Trioworld skriver att affären inte är föremål för några specifika regulatoriska krav och godkännanden. Efter förvärvet kommer Trioworld att äga 100 procent av aktierna.

Läs vidare

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Nestes bioråvara blir till bioPET-flaskor hos japanska Suntory

Den finska petroleumkoncernen Neste har inlett samarbete med japanska dryckesföretaget Suntory om produktion av dryckesflaskor i biobaserad PET. Ytterligare två andra företag ingår i samarbetet.
neste-suntory-utvaldx

Bioplastproduktionen tar fart igen

I samband med sin årliga konferens i Berlin presenterade European Bioplastics 2023 års statistik plus prognos för marknadsutvecklingen under tiden fram till år 2028.
bow

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

Senaste nytt

World Packaging Organisation skapar en global förpackningsröst

Den nya ordföranden för World Packaging Organisation, Luciana Pellegrino, har tillträtt – den första kvinnan i denna roll i den globala organisationens historia. Här delar hon sin strategi och vision med Lindy Hughson, chefredaktör på den australiensiska tidningen Packaging News.
Pellegrionx

Returpack och Veolia i avtal som nästan fördubblar PET-återvinningen

Returpack och Veolia har sedan 2004 arbetat för att återvinna PET-material i det svenska cirkulära pantsystemet. Nu skriver företagen ett nytt långsiktigt avtal för att öka tillgången på återvunnen PET i Sverige - ett avtal som utökar kapaciteten av återvunnet material till nästan det dubbla.
Returpackx

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Senaste nytt från bioplastindustrin presenteras i Köpenhamn den 11 april

Den 11 april arrangeras Nordic Bioplastic Conference 2024 i Köpenhamn, ett event som kommer att ta upp innovationer inom biobaserade och bionedbrytbara plastmaterial.
Industriens-hus-1024x468-1