Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

PUBLICERAD: 14 december 2023
UPPDATERAD: 14 december
Floating Capper kan nu fås med tre kapsyleringshuvuden. Foto: Trepak.

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.

Trepak har utvecklat sin Floating Capper med tre kapsyleringshuvuden för högre kapacitet. Med den nya varianten kan man kapsylera upp till etthundratrettio förpackningar per minut, en ökning på drygt fyrtiofyra procent jämfört med den ursprungliga maskinen. Samtidigt är det fortfarande beställa cappern med två huvuden

Trefill Compact är en nyhet på väg ut på marknaden. Med ett till tre fyllrör är den standardiserad fyllningsmaskin och en vidareutveckling av Trepaks tidigare modeller. Som namnet avslöjar är den nya fyllaren kompakt och kräver mindre utrymme. Samtidigt är den flexibel och passar både små och stora förpackningar.

Den kompakta maskinen är en radfyllare med ett stopparsystem som man lätt ställer om från operatörsidan av maskinen. Att ställa om mellan olika förpackningar och produkter går även det snabbt och enkelt.

Trefill Compact använder pumpar för dosering och har ett graviterande balanskärl för högre noggrannhet. Maskinen är lämplig för bland annat kem-produkter.

 

 

 

 

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish