Tråg i wellpapp håller frukten färsk längre

PUBLICERAD: 22 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

ds-smith-wellpapptrag

Ny forskning från universitetet i Bologna har visat att wellpapptråg håller frukten färskare och säkrare än plastbackar i retursystem. Detta är den senaste slutsatsen som utan tvekan visar att wellpapp är bättre för både odlare och återförsäljare.

Förutom att hålla frukten färsk i ytterligare tre dagar, och därmed drastiskt minska svinn och öka försäljningen, har wellpapptråg ett stort antal fördelar jämfört med plastbackar. Tack vare möjligheten med tryck i hög kvalitet, kan tråg i wellpapp kommunicera varumärket och vara en viktig del av ett företags marknadsföringsstrategi för att öka försäljningen.

Forskningen, som leddes av professor Rosalba Lanciotti vid universitetet i Bologna på institutionen för jordbruks- och livsmedelsvetenskap, visade att tack vare minskad mikrobiell korskontaminering hade wellpapptråg en mycket god effekt på frukternas färskhet, doft, utseende och smak – alla viktiga faktorer för slutkonsumenten. Minskningen av mikrobiologisk kontaminering är dessutom en livsmedelssäkerhetsfråga och bidrar till att minska ett stort problem för detaljhandeln.

DS Smiths Packaging Strategists hjälper företag att få ytterligare framgång med hjälp av de konkurrensfördelar som förpackningslösningar i wellpapp kan ge.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx