Tråg i wellpapp håller frukten färsk längre

PUBLICERAD: 22 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

ds-smith-wellpapptrag

Ny forskning från universitetet i Bologna har visat att wellpapptråg håller frukten färskare och säkrare än plastbackar i retursystem. Detta är den senaste slutsatsen som utan tvekan visar att wellpapp är bättre för både odlare och återförsäljare.

Förutom att hålla frukten färsk i ytterligare tre dagar, och därmed drastiskt minska svinn och öka försäljningen, har wellpapptråg ett stort antal fördelar jämfört med plastbackar. Tack vare möjligheten med tryck i hög kvalitet, kan tråg i wellpapp kommunicera varumärket och vara en viktig del av ett företags marknadsföringsstrategi för att öka försäljningen.

Forskningen, som leddes av professor Rosalba Lanciotti vid universitetet i Bologna på institutionen för jordbruks- och livsmedelsvetenskap, visade att tack vare minskad mikrobiell korskontaminering hade wellpapptråg en mycket god effekt på frukternas färskhet, doft, utseende och smak – alla viktiga faktorer för slutkonsumenten. Minskningen av mikrobiologisk kontaminering är dessutom en livsmedelssäkerhetsfråga och bidrar till att minska ett stort problem för detaljhandeln.

DS Smiths Packaging Strategists hjälper företag att få ytterligare framgång med hjälp av de konkurrensfördelar som förpackningslösningar i wellpapp kan ge.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx