Toppbetyg i flexoflöde

PUBLICERAD: 13 juni 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Marvacogänget på produktionsenheten i Sunne är flexocertifierade och de gjorde det med bravur.

Prepressleverantören Marvacos enhet i Sunne tilldelas ett toppresultat efter att ha synats i sömmarna i Flint Groups certifieringsprogram FlexoExpert.

Certifieringsprocessen har som mål att förfina arbetsprocesser och flöden i tillverkningen av stabila och repeterbara tryckformar. Det handlar om Flint Groups certifieringsprogram FlexoExpert och stegen som gås igenom innefattar utvärdering, implementation och träning samt en granskning för för att få certifiering. På respektive produktionsställe sträcker sig granskningen normalt över ett halvårs tid. Marvacos produktionsställe i Sunne har genomgått certifieringsprogrammet. Och det blev ett toppresultat, globalt sett:

– Marvaco lyckades med en av de högsta poäng ett reproföretag kan få vid en första certifiering, säger Friedrich von Rechteren, Global commercial VP på Flint Group.
Marvaco övriga produktionsenheter i Norden, totalt har de sju, har även påbörjat certifieringsprocessen. Marvacos tre enheter för klichétillverkning är samtidigt igång med ett standardiseringsprogram för klichétillverkning. Målet är att få en FlexoExpert-certifiering på samtliga enheter.

Jan Viberg, General Manager Marvaco AB säger att många medarbetare i företaget har varit med och bidragit till Flint Groups toppnotering, men det huvudsakliga och mest dedikerade arbetet har gjorts av klichéoperatörerna. De har stått för att implementera programmet i den ordinarie kvalitetsprocessen och därigenom förfinat den ytterligare.

– Naturligtvis är vi mycket stolta över resultatet, och vi har alltid hört från våra underleverantörer men även kunder att vår Sunne enhet håller en mycket hög standard som nu glädjande även blivit officiellt verifierad. FlexoExpert programmet kommer användas som en gemensam plattform för att uppnå samma kvalitetsnivå på samtliga Marvaco enheter med klichéproduktion”

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x