Tetra Pak lanserar förpackningar att ta i farten

PUBLICERAD: 5 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Tetra Prisma aseptic, 200 milliliter, är förpackningen riktad mot on-the-go marknaden.

Tetra Pak lanserar två mindre förpackningsstorlekar för att befästa sin position på den snabbväxande on-the-go- marknaden.

Tetra Pak ser en stor marknadspotential på mindre dryckesförpackningar för människor som vill kunna hälla i sig en yoghurt, mjölk, juice eller energidrink på stående fot eller i farten. Konsumtionen av förpackningar under 250 milliliter väntas öka med tio procent fram till år 2019 enligt Tetra Paks egna kalkyleringar. Därför väljer de nu att bygga vidare på företagets  framgångar med 33-centilitern Tetra Prisma Aseptic med DreamCapT. Nu kommer de i mindre storlekar – Tetra Prisma aseptic och  Edge med DreamCapT 26. Volymerna hamnar på 200 milliliter respektive 250 milliliter.

Tetra Prisma Aseptic 250 milliliter med DreamCap 26.

Chefen för Product Management & Commercial Operations inom Tetra Pak, Charles Brand:

– Våra kunder behöver förpackningslösningar som kan hjälpa dem fånga möjligheterna och maximera tillväxt. Att ta fram två nya förpackningar som ansluter sig till den mycket framgångsrika Tetra Prisma Aseptic 330 ml DreamCap är vår senaste svar för att hjälpa dem att utnyttja den enorma potentialen på on-the-go marknaden.

Tetra Pak skriver att 40 procent av de globala konsumenterna dricker och småäter on-the-go-produkter minst en gång i veckan.

 

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx