Tetra Pak lanserar förpackningar att ta i farten

PUBLICERAD: 5 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Tetra Prisma aseptic, 200 milliliter, är förpackningen riktad mot on-the-go marknaden.

Tetra Pak lanserar två mindre förpackningsstorlekar för att befästa sin position på den snabbväxande on-the-go- marknaden.

Tetra Pak ser en stor marknadspotential på mindre dryckesförpackningar för människor som vill kunna hälla i sig en yoghurt, mjölk, juice eller energidrink på stående fot eller i farten. Konsumtionen av förpackningar under 250 milliliter väntas öka med tio procent fram till år 2019 enligt Tetra Paks egna kalkyleringar. Därför väljer de nu att bygga vidare på företagets  framgångar med 33-centilitern Tetra Prisma Aseptic med DreamCapT. Nu kommer de i mindre storlekar – Tetra Prisma aseptic och  Edge med DreamCapT 26. Volymerna hamnar på 200 milliliter respektive 250 milliliter.

Tetra Prisma Aseptic 250 milliliter med DreamCap 26.

Chefen för Product Management & Commercial Operations inom Tetra Pak, Charles Brand:

– Våra kunder behöver förpackningslösningar som kan hjälpa dem fånga möjligheterna och maximera tillväxt. Att ta fram två nya förpackningar som ansluter sig till den mycket framgångsrika Tetra Prisma Aseptic 330 ml DreamCap är vår senaste svar för att hjälpa dem att utnyttja den enorma potentialen på on-the-go marknaden.

Tetra Pak skriver att 40 procent av de globala konsumenterna dricker och småäter on-the-go-produkter minst en gång i veckan.

 

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost