Svidar om, klär sig i grön skrud

PUBLICERAD: 26 augusti 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Avisera Designtorget
I mars 2015 lanserade Designtorget en helt ny grafisk profil. Kända för att vara ett företag som uppmuntrar kreativitet, nyfikenhet och framåtanda presenterar de ett nytt spännande butikskoncept.

För Designtorget är den nya logotypen och grafiska profilen en start på något nytt i företagets historia. Som Designtorgets samarbetspartner och leverantör är Avisera stolta över att vara en del av denna nya era.
I enlighet med den nya grafiska profilen och med ledordet hållbarhet har Avisera tagit fram ett komplett förpackningskoncept innehållande allt från bärkassar, presentpapper och etiketter, till trycksaker och packtejp.

Miljömedvetenheten genomsyrar Designtorgets val av butiksemballage. På undersidan av de nya papperskassarna hittar Designtorgets kunder informationen ”The earth is our biggest friend. This bag is produced in Europe and our distribution partner, Avisera, makes sure we use FSC-certified and environmentally friendly materials for the benefit of our lovely customers – Take care!”

Som en del av Designtorgets identitet och varumärke, ska produkterna som säljs i butikerna vara av hög kvalitet och hållbara ur ett produktionsperspektiv. Hållbara, gröna lösningar av god kvalitet är något som Avisera håller extra varmt om hjärtat.

Avisera har levererat förpackningslösningar till framgångsrika företag och organisationer under 20 år. I sortimentet finns allt från bärkassar, påsar, butiksemballage, förpackningar, e-handelsemballage och etiketter till packtejp, och pärmar. Avisera står för trygghet, exakta leveranser och hög kvalitet till rätt pris.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex