Svidar om, klär sig i grön skrud

PUBLICERAD: 26 augusti 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Avisera Designtorget
I mars 2015 lanserade Designtorget en helt ny grafisk profil. Kända för att vara ett företag som uppmuntrar kreativitet, nyfikenhet och framåtanda presenterar de ett nytt spännande butikskoncept.

För Designtorget är den nya logotypen och grafiska profilen en start på något nytt i företagets historia. Som Designtorgets samarbetspartner och leverantör är Avisera stolta över att vara en del av denna nya era.
I enlighet med den nya grafiska profilen och med ledordet hållbarhet har Avisera tagit fram ett komplett förpackningskoncept innehållande allt från bärkassar, presentpapper och etiketter, till trycksaker och packtejp.

Miljömedvetenheten genomsyrar Designtorgets val av butiksemballage. På undersidan av de nya papperskassarna hittar Designtorgets kunder informationen ”The earth is our biggest friend. This bag is produced in Europe and our distribution partner, Avisera, makes sure we use FSC-certified and environmentally friendly materials for the benefit of our lovely customers – Take care!”

Som en del av Designtorgets identitet och varumärke, ska produkterna som säljs i butikerna vara av hög kvalitet och hållbara ur ett produktionsperspektiv. Hållbara, gröna lösningar av god kvalitet är något som Avisera håller extra varmt om hjärtat.

Avisera har levererat förpackningslösningar till framgångsrika företag och organisationer under 20 år. I sortimentet finns allt från bärkassar, påsar, butiksemballage, förpackningar, e-handelsemballage och etiketter till packtejp, och pärmar. Avisera står för trygghet, exakta leveranser och hög kvalitet till rätt pris.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620