Svenska robotar på Fakuma

PUBLICERAD: 10 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Wemo8-5 sDesign - low

WEMO S Design Robot för packaging applikationer

 

Hög flexibilitet och minimal energiförbrukning är några av de fördelar med den nya generationen robotar xDesign från Wemo.

Dessa typer av robotar passar för applikationer med in- och ut-plockning till mer komplexa automationsapplikationer med maximal prestanda.

Robotserien är uppbyggd på högkvalitativa komponenter vilket resulterar i stabilitet och lång livslängd.

De helt nykonstruerade horisontella linjäraxlarna är uppbyggda av höghållfasta stålprofiler vilket resulterar i bättre stabilitet och lägre vikt. Därigenom blir axelrörelserna snabbare och mer dynamiska rörelser erhålls. Även vertikal axlarna har en ny utformning med nyutvecklade profiler i Aluminium vilket ger kompaktare byggmått och bättre precision.

Resultatet av detta gör att man kan minska formöppningarna och erhålla kortare utplockningstider.

För att reducera energiåtgången i sin produktion har Wemo utvecklat helt nya vakuum lösningar för den nya generationen robotar.

Det finns en stor potential att minska energiförbrukningen med den nya vakuum systemet som är standard på alla Wewmo’s robotmodeller. Med denna lösning kan man spara upp till 70 % av energiförbrukningen mot konventionella lösningar.

Den nya robotgeneration xDesign täcker maskinstorlekar mellan 75-800 tons låskraft med hanteringsvikter från 10-20 kg.

Med den nya designen reducerar man golvutnyttjandet i robotcellen med upp till 20% och robotarna kan anpassa för utplocking både för fram- och baksides-montage samt längsgående applikationer.

På Fakuma mässan visar Wemo två xDesign robotar i drift. Även den helt nya sDesign robotserien som är avsedd för extremt korta cykler visas med möjlighet att nå cykeltider ner till 2,7 sekunder. Även Wemos framgångsrika eDesign robotar visas i drift i montern.

Alla tre robotserierna finns nu med den användarvänliga programvaran WIPS ( Wemo Intuitive Programming System). Den intuitiva operatörssdialogen med touch screen resulterar i enkelt handhavande och minimal inlärningstid. Detta erhålls genom att man guidas i programvaran i olika steg och kan utföras även av operatörer som ej har någon tidigare erfarenhet av programmering.

Wemo ställer ut på Fakuma-mässan i Friedrichshafen den 14 – 18 oktober i Hall: B3, monter: 3109

 

 

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx