Svenska robotar på Fakuma

PUBLICERAD: 10 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Wemo8-5 sDesign - low

WEMO S Design Robot för packaging applikationer

 

Hög flexibilitet och minimal energiförbrukning är några av de fördelar med den nya generationen robotar xDesign från Wemo.

Dessa typer av robotar passar för applikationer med in- och ut-plockning till mer komplexa automationsapplikationer med maximal prestanda.

Robotserien är uppbyggd på högkvalitativa komponenter vilket resulterar i stabilitet och lång livslängd.

De helt nykonstruerade horisontella linjäraxlarna är uppbyggda av höghållfasta stålprofiler vilket resulterar i bättre stabilitet och lägre vikt. Därigenom blir axelrörelserna snabbare och mer dynamiska rörelser erhålls. Även vertikal axlarna har en ny utformning med nyutvecklade profiler i Aluminium vilket ger kompaktare byggmått och bättre precision.

Resultatet av detta gör att man kan minska formöppningarna och erhålla kortare utplockningstider.

För att reducera energiåtgången i sin produktion har Wemo utvecklat helt nya vakuum lösningar för den nya generationen robotar.

Det finns en stor potential att minska energiförbrukningen med den nya vakuum systemet som är standard på alla Wewmo’s robotmodeller. Med denna lösning kan man spara upp till 70 % av energiförbrukningen mot konventionella lösningar.

Den nya robotgeneration xDesign täcker maskinstorlekar mellan 75-800 tons låskraft med hanteringsvikter från 10-20 kg.

Med den nya designen reducerar man golvutnyttjandet i robotcellen med upp till 20% och robotarna kan anpassa för utplocking både för fram- och baksides-montage samt längsgående applikationer.

På Fakuma mässan visar Wemo två xDesign robotar i drift. Även den helt nya sDesign robotserien som är avsedd för extremt korta cykler visas med möjlighet att nå cykeltider ner till 2,7 sekunder. Även Wemos framgångsrika eDesign robotar visas i drift i montern.

Alla tre robotserierna finns nu med den användarvänliga programvaran WIPS ( Wemo Intuitive Programming System). Den intuitiva operatörssdialogen med touch screen resulterar i enkelt handhavande och minimal inlärningstid. Detta erhålls genom att man guidas i programvaran i olika steg och kan utföras även av operatörer som ej har någon tidigare erfarenhet av programmering.

Wemo ställer ut på Fakuma-mässan i Friedrichshafen den 14 – 18 oktober i Hall: B3, monter: 3109

 

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}