”Supersmart lösning” för förpackning och e-handel

PUBLICERAD: 15 mars 2022
UPPDATERAD: 24 januari

VBS lägger extra vikt vid produktion av förpackningar på Sign&Print-mässan. En komplett e-handelslösning för att skapa och beställa förpackningar. De visar också sitt register med utrustningar inom efterbehandling och print.

Björn Olsson, vd på VBS. Foto: Privat

Björn Olsson, vd för Visual business systems (VBS), summerar företagets kommande utställning på Sign&Print-mässan, 5–7 april. Han säger att fokus denna gång är förpackning och de kommer att visa hur man på ett smart, ekonomiskt och enkelt sätt kan kommersialisera ett erbjudande från ax till limpa genom e-handel. Det handlar om mjukvarulösningar från CloudLab.

– Största dragplåstret vi visar är produkter från tyska CloudLab och då med fokus på PrintQ och PackQ. PackQ är en supersmart lösning som innehåller en modul för 3D-rendering och gör det extremt lätt för trycksaksbeställare att se, modifiera och beställa förpackningar för tryck, det vill säga en komplett e-handelslösning.

Skärbord i två storlekar

VBS presenterar även portföljen med efterbehandlingsutrustningar och printlösningar. Dels ett arkmatat skärbord i B1-format från italienska Valiani, dels ett mindre skärbord i B3-format från iEcho. Oöverträffad kvalitet och precision och överlägset bästa pris och prestanda, kännetecknar maskinerna, enligt Olsson.

– På printersidan visar vi en planbädd, uv-skrivare från en ny tillverkare. Det är format 90×70 och den har maximal printhöjd på 400 millimeter, vilket gör den mycket flexibel i fråga om vad som ska printas.

Skärbord, både Iecho och Valiani ställs ut på Sign&Print Scandinavia-mässan. Foto: Claes Nordström
Hoppas på intresse

Björn Olsson säger att deras stora förhoppning är att mässan blir välbesökt med liten påverkan av pandemin.

– Vi tror och hoppas också på att det vi visar kring produktion av förpackning drar stort intresse.

Förutom att VBS är en nordisk leverantör av mjukvara och hårdvara erbjuder de även service och support.

– Vi har arbetat i den grafiska branschen sedan 1987 och har därför stor förståelse och kompetens för vad branschen efterfrågar.

Fotnot: Sign&Print Scandinavia-mässan arrangeras på Kistamässan, 5–7 april, Registrering för besökare till mässan är gratis.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx