”Superhjälten” Myra Granberg bakom 2022 års Pantameralåt

PUBLICERAD: 11 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

I musikvideon till sin Pantameralåt använder sig ”superhjälten” Myra Granberg av en futuristisk ”pantautomat”… (Bild från videon)|Myra Granberg sjunger ”Superhero ideal (Pantamera)” – årets Pantameralåt, som hon skrivit och producerat själv. (Bild Meraki Sthlm)|”Pantameralåten är en hyllning till alla vardagshjältar som pantar”, säger Katarina Lundell. (Bild Returpack/Pantamera)

Årets Pantameralåt heter ”Superhero ideal (Pantamera)” och framförs av högaktuella svenska artisten Myra Granberg, som dessutom både skrivit och producerat den energiska låten.

”Superhjälten” Myra Granberg (Bild Meraki Sthlm)

Returpack/Pantamera skriver i ett pressmeddelande att Myra Granbergs Pantameralåt är en hyllning till alla vardagshjältar, som genom att panta är med och ser till att alla flaskor och burkar återvinns och kan bli till nya.

”Vår stora utmaning, och målet med hela pantsystemet är att få svenska folket att panta mera. Svenskarna är duktiga, men vi behöver alla påminnas mer för klimatets bästa. Pantameralåten är ett glädjefullt tack tillbaka till alla som är med och sluter kretsloppet”, säger Katarina Lundell, kommunikationschef Returpack/Pantamera.

”Pantameralåten är en hyllning till alla vardagshjältar som pantar”, säger Katarina Lundell. (Bild Returpack/Pantamera)

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Att panta är något så enkelt, men otroligt betydelsefullt för den här planeten. Att återanvända resurserna för att se en bättre värld där vi värnar om det vi får. Jag är stolt och tacksam över att få klä Pantameras nyaste kampanj i hopp om att väcka ännu fler vardagshjältar till liv”, kommenterar Myra Granberg.

Artisten Myra Granberg hade ett framgångsrikt år 2021 med flertalet nomineringar till Grammisgalan och P3 Guldgalan. Även i år har hon nominerats i kategorierna Årets Kompositör och Årets Låt. Hennes musik har streamats snart 140 miljoner gånger och hon har blivit en av Sveriges mest spelade artister på svensk radio.

Här kan du se/lyssna till Myra Granbergs Pantameralåt 2022.

———————————————————-
Konceptet med en speciell Pantameralåt började för 18 år sedan, när Pantamera tillsammans med SWE lanserade en reklamlåt, baserad på den kubanske sångaren José Fernandez välkända kampsång.
Senare inleddes ett samarbete med reklambyrån Granath och konceptet togs vidare och blev något av en tradition, där olika artister engagerades. Genom åren har artister som Devetdu, Caroline af Ugglas, Pugh Rogerfeldt, Familjen, Linda Pira och Petra Marklund gjort sina egna tolkningar av låten, kombinerat med musikvideor, som ofta fått stor spridning på Youtube.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx