Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

PUBLICERAD: 12 februari 2024
UPPDATERAD: 12 februari

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.

Tillsammans med franska glasförpackningstillverkaren Verescence och likaledes franska kosmetikaspecialisten Albéa Cosmetics & Fragrance har Sulapac utvecklat burkkonceptet Twirl, som består av en 50 ml glasburk, tillverkad av Verescence, och bestående av 20 procent återvunnet glas samt ett biobaserat och återvinningsbart lock, tillverkat i Sulapac-material. Den påfyllningsbara burken sägs ge ett minskat koldioxidavtryck samtidigt som den säkerställer funktionalitet och estetik.

– Twirl-glasburken med ett Sulapac-lock är ett lättillgängligt val för kosmetikamärken som strävar efter att integrera banbrytande hållbarhet med en lyxig touch, säger Colin Strobant, försäljningsdirektör på Sulapac Oy.

Lock av Sulapac-material används i en serie lyxiga glasburkar för hudvårdsprodukter. (Bild Sulapac)

Twirl-burken med Sulapac-lock är den första kosmetikaförpackningen i samarbetet mellan Sulapac, Verescence och Albéa.

– Den lättillgängliga Twirl-burken är miljöansvarig, men ändå estetiskt tilltalande och enkel att använda. Den svarar mot trenden med påfyllningsbara förpackningar, som har vuxit stadigt på hudvårdsmarknaden de senaste åren och blir allt mer populär bland miljömedvetna konsumenter. Att ersätta konventionell plast i locket med hållbara Sulapac tar förpackningens miljömässiga meriter ännu ett steg längre, skriver de tre företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

N. B.: Sedan tidigare använder välkända kosmetikamärken som franska Chanel, japanska Ulé by Shiseido, finska Lumene Oy, m fl. Sulapac-material i sina kosmetikaförpackningar.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2024

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x