SMC Sugkopp

SMC har tagit fram en ny konstruktion på sugkoppar som ger möjlighet att lyfta mer och ger en säkrare hantering av föremål, även i sidled och vid oljiga underlag.

Den nya kontaktytan har utformats på ett sätt som gör att lyftkraften ökar genom att vakuumet fördelas bättre på sugkoppens yta. Konstruktionen med spår gör att vakuumet fördelas över hela ytan och därmed förbättras lyftförmågan. Det innebär att behovet för fler och/eller större sugkoppar minskar. Dessutom ges ett bättre grepp vid till exempel sidoförflyttningar av enheter med oljiga underlag, då oljan kanaliseras ut via spåren.

En blästrad adsorptionsyta minskar också kontaktytan med enheten och därmed minskar risken för att föremålen klibbar fast.

– Nya Zp3 fyller en lucka i vårt befintliga sortiment av sugkoppar. Konstruktionen ger tillförlitligare lyftteknik inom så många områden, säger Fredrik Edholm Produktchef Pneumatik på SMC.

SMC arbetar med industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter med en omsättning på ca 25 miljarder kronor och 15 000 anställda globalt. Här i Sverige har företaget funnits sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge, regionkontor i Göteborg, Lund och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet. Huddingekontoret är dessutom lagerhub och har över 15000 artiklar i lager.