Roadshowen – succén rullar vidare

PUBLICERAD: 10 april 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Sign, Print och Pack Roadshow rullar vidare på vägarna. 13 april intar minimässan Göteborg.

Lastbilen fylld med utställares produkter kommer till sex städer.

Första dagen av Sign, Print & Pack Roadshow är avklarad. Sundsvall var först ut bland de totalt sex städer som får besök. Turnén pågår mellan 9 och 20 april. Inträdet till showen är gratis. Föranmälan krävs dock. Med på turnén finns åtta utställare som kommer visa sitt senaste utbud med maskinlösningar och material för att inspirera och träffa kunder och besökare. Något Pack Sweden tidigare berättat om.

Dessutom blir det samtal om trender; förpackningstryck i mindre upplagor, nya vägar inom storformat, tryck på textil och det snabbt växande digitaltrycket.

 

En glad turnéledare och arrangör – Peter Ollén, publisher på AGI Publishing House.

Turnédatum

Sundsvall – 9 april klockan 9-15

Karlstad – 11 april klockan 9-15

Göteborg – 13 april klockan 9-15

Malmö – 16 april klockan 9-15

Norrköpings Tryckeri – 20 april klockan 9-15

Bonus: Stockholm – 23 april klockan 9-15

Alla medverkande företag och mer information finner du här.

 

Omikai som hjälper företag inom grafiska industrin med lösningar för automatiserad produktion, försäljning och kontroll visar upp sitt molnbaserade affärsystem som håller koll på hela orderflödet.

Hexis ger en snabbkurs i car wrapping under minimässan.

Antalis, grossist inom finpapper och emballage visar stora delar av sitt sortiment och utlovar dessutom en världsnyhet i samband med showen. Det handlar om det uppkopplade papperet PowerCoat –Alive. En ny papperskvalitet som gör det möjligt att ansluta tryckmedia till en smartphone och internet tack vare NFC-chip.

Oki kommer visa på möjligheterna i sitt segment inom Graphics Arts. Besökarna får bland annat se Oki Pro95XX, som med sin täckande vita toner skriver ut på olika typer av media.

4Sign är på plats och visar lösningar för skylt- och profilprodukter.

Vidare visar Master Office maskinlösningar för en förenklad etikettproduktion. De tar med sig en kompakt etikettskrivare, Intec LP215, speciellt effektiv för korta och medellånga körningar. Företaget demonstrerar även etikettskäraren Intec ColorCut 500 som levererar digitalt skurna etiketter i olika former direkt från jobbstationen.

Företaget AddExport Sweden har bland annat en lösning för efterbehandling av digitaltryckta ultralätta skivmaterial – Obelisk Foam Plotter.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x