Strategiskt samarbete

PUBLICERAD: 23 september 2015
UPPDATERAD: 23 september

 Handheld Group, ledande tillverkare av stryktåliga handdatorer, och Soti, världens ledande leverantör av Enterprise Mobility Management  (EMM-lösningar), tillkännagav idag att de bildat en strategisk allians som ger Handhelds stryktåliga mobila enheter tillgång de omfattande hanteringsmöjligheterna i Soti MobiControl.

Genom att certifiera Handhelds enheter inom ramen för Sotis OEM-program kan Handhelds återförsäljare erbjuda denna avancerade teknik för att snabbt underhålla både enheter, innehåll och applikationer utan att slutanvändaren behöver bli störd eller starta om enheten. Handheld valde samarbetspartnern utifrån företagets erfarenhet av vertikala lösningar och styrning av mobila enheter. Sotis omfattande expertis inom mobilhantering matchar perfekt behoven i de företag som använder Handhelds handdatorer.

– Detta strategiska samarbete möjliggör för slutanvändaren att på ett säkert sätt hantera både sina mobila enheter och den anslutna kringutrustningen, samt även skydda företagsinformation. Detta kommer att göra våra produkter ännu mer värdefulla för organisationer som arbetar ute på fältet över hela världen, sade Jerker Hellström, koncernchef på Handheld Group.

– Efter två decennier av innovation inom mobilhantering arbetar Soti framgångsrikt med partners som Handheld för att lansera marknadens mest avancerade mobilhantering, och därigenom öppna upp för de oändliga möjligheter som mobilitet och online-applikationer skapar för företag, sade Shash Anand, vicepresident för strategiska allianser.

-Vi är oerhört glada över att samarbeta med Handheld och för att kunna tillhandahålla MobiControl i deras nätverk, vilket kommer att möjliggöra för organisationer att centralt hantera, säkra, spåra och tillhandahålla support för mobila enheter i företaget, oavsett enhetstyp, plattform och geografisk plats.”

Optidev, marknadsledande i norden gällande mobilitetslösningar inom transport och logistik tillhandahåller SOTI-lösningar till sina kunder.

– Våra kunders mobilitetsproblem är alla olika och Soti tillhandahåller en centraliserad mobilitetslösning som kan hantera deras skiftande krav. Att kombinera Handhelds ultrastryktåliga enheter med SOTI MobiControl är ett naturligt steg som ger företag möjligheten att effektivt hantera sina mobila resurser för en krävande miljö, säger Christian Lundin, försäljningschef på Optidev.

Handhelds stryktåliga Nautiz handdatorer och Algiz tablets har utvecklats specifikt för att användas i tuffa industrimiljöer, såsom inom geomatik, logistik, skogsbruk, kollektivtrafik, bygg och anläggning, gruvdrift, fältarbete, kraftindustri, säkerhet och försvar.

Handhelds stryktåliga datorer med SOTI MobiControl kommer att demonstreras i Handhelds monter K34 vid Emergency Services Show i Birmingham den 23-24 september, samt vid Mobility for Business i Paris den 6-8 oktober.

Om Handheld
Handheld är en koncern som tillverkar stryktåliga handdatorer och mobila enheter. Handheld och deras återförsäljare världen över levererar kompletta mobilitetslösningar till företag inom branscher som till exempel geomatik, logistik, skogsbruk, kollektivtrafik, kraftindustri, bygg och anläggning, gruvdrift, försvar och säkerhet.

Om Soti Inc.
Soti är världens mest betrodda leverantör av lösningar inom Enterprise Mobility Management (EMM), med fler än 15.000 företagskunder och miljoner enheter över hela världen. SOTI:s innovativa utbud av lösningar och tjänster tillhandahåller de verktyg som organisationer behöver för att göra sina verksamheter verkligt mobila och optimera sina mobilitetsinvesteringar.

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx