Stöttålig nyhet från Logimark

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Antonia Sandström och Robin Hedenvang från Logimark på Empack 2019.

I Logimarks monter finns ett flertal maskiner som alla är igång med märkning och etikettering. Vi möter Antonia Sandström och Robin Hedenvang.

– Vi har funnits sedan 2002 ungefär och vad vi gör egentligen är att vi vill tillgodose behovet av märkningslösningar till all producerande industri i Sverige, berättar Antonia och fortsätter:

– Vi är inte hindrade av materialtyp, vi levererar inom plast, gummi, trä, livsmedelsförpackningar, allt möjligt. Vi är lite unika på det sättet att vi levererar alla typer av märkningslösningar, medan många av våra konkurrenter är lite mer nischade, de kanske bara levererar bläckmaskiner eller etiketteringsmaskiner till exempel. Vi har allt under ett och samma tak, säger Antonia.

Hon berättar vidare att de även har programmerare och konstruktörer under det taket.

– Det är väldigt sällan i dag som en produktion i Sverige bara är i behov av att sätta dit en maskin och så fungerar den i produktionen. Allt ska kommunicera med olika system – affärssystem eller lagersystem till exempel. Så vi har alla våra avdelningar för att hjälpa kunderna.

Antonia Sandström visar hur den stöttåliga maskinen repar sig efter 0,2 sekunder.

Logimark har utvecklats de senaste åren och har nu också börjat producera maskiner själva. Vid en bläckmaskin som använder sig av patroner visar Antonia upp en kartong med tryckt text.

– Det är ju ganska hårda industrier, tuffa produktioner. Det är vanligt att man stöter till eller ömtåligt. Här har maskinen fått sig en smäll, säger Antonia och visar upp en del av trycket som blivit fel.

– Men det tar ungefär 0.2 sekunder, sen har maskinen reparerat sig själv igen. Det är en trevlig nyhet, faktiskt. Du tappar inte värdefulla minuter i din produktion för att någon råkar stöta till maskinen.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x