Stort intresse för sommarjobb

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 31 januari

Stora Enso ForsDet är hård konkurrens om årets sommarjobb på Fors Bruk utanför Avesta. Så många som 730 personer kämpar om brukets 100 sommarjobb.

– Fantastiskt roligt med ett så stort söktryck, konstaterar Jari Lassilia, som sedan årsskiftet är personalchef på bruket.

Några stora marknadsföringskampanjer har det inte varit kring sommarjobben. I år har det inte ens annonserats i lokalpressen om sommarjobben och ändå har det kommit in så många ansökningar.

– Vårt goda rykte som arbetsgivare är det jag ser som främsta anledning till det stora intresset för sommarjobben. De som har sommarjobbat hos oss trivs oftast väldigt bra och många rekommenderar sina kompisar att också söka, säger Jari Lassila.

Brukets sommarjobb finns huvudsakligen i produktionen och på underhållssidan, men även inom administration. Grundkravet för att sommarjobba på Fors Bruk är att man ska ha fyllt 18 år. Sedan är det olika krav beroende på vilken befattning det gäller, men tekniskt eller naturvetenskapligt gymnasium är en fördel i urvalsprocessen.

– Våra populära sommarjobb får ses som ett bevis för att vi har positionerat oss som en ledande och attraktiv arbetsgivare i regionen, säger Jari Lassila.

Totalt i Sverige erbjuder Stora Enso 600 sommarjobb. Det är drygt 4 300 sökande till årets sommarjobb.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}