Stora Enso får ny hållbarhetschef

PUBLICERAD: 20 augusti 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Annette Stube tillträder som Head of sustainability på Stora Enso. Foto: Nina Lemvigh-Müller 

Stora Ensos Noel Morrin går i pension i slutet av 2020. Ny hållbarhetschef blir Annette Stube som även tar plats i koncernledningen.

Annette Stube från Danmark har närmast innehaft titeln Head of sustainability på transport- och logistikföretag A.P. Moller–Maersk och har även haft samma position på det globala läkemedelsföretaget Novo Nordisk.

”Redo att ta nästa steg”

I september tillträder hon som hållbarhetschef på Stora Enso.

– Jag ser fram emot att börja på Stora Enso, en verklig ledare inom hållbarhet. Stora Enso har en unik position som leverantör av lösningar i en fossilfri, cirkulär bioekonomi med förnybara råmaterial, där hållbarhet är kärnan i företagets strategi. Med ett starkt hållbarhetsfokus och rapportering av hög kvalitet är Stora Enso nu redo att ta nästa steg, säger Annette Stube.

Går i pension

Hon tar över efter Noel Morrin som har varit Head of Sustainability hos Stora Enso sedan 2015 och nu väljer att gå i pension vid årsskiftet.

– Jag vill uttrycka mitt varmaste tack till Noel för hans engagemang och ovärderliga arbete för Stora Enso. Han har spelat en nyckelroll i att utveckla Stora Ensos ambitiösa hållbarhetsagenda och i att ta koncernens hållbarhetsrapportering till den höga nivå den är på idag. Vi har satt ambitiösa klimatmål för att minska utsläppen av växthusgaser och vi har gjort stora framsteg inom detta under de senaste åren, säger Stora Ensos vd och koncernchef Annica Bresky.

Plats i ledningen

Annette Stube har en masterexamen i psykologi och en Executive board education från Copenhagen Business School. Hon är även styrelsemedlem i det finska energiföretaget Fortum. Förutom sin nya roll som hållbarhetschef tar hon även plats i Stora Ensos koncernledning.

 

 

Läs vidare

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Nu går det att panta God Morgons juicekartonger

God Morgon inleder ett samarbete med Bower och erbjuder nu pant på sina juicekartonger. Målet är att öka antalet återvunna förpackningar genom att erbjuda olika typer av förmåner när panten har registrerats.
God-Morgon-juicekartonger-pantas-via-Bower

BEWI ökar sin återvinningskapacitet genom att öppna en cirkulär hubb i Norrköping

BEWI öppnar nu sin nya cirkulära hubb i Norrköping, vilket ökar företagets återvinningskapacitet för EPS (expanderad polystyren) med 40 procent.
BEWIx

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432