Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiserade

PUBLICERAD: 10 juni 2024
UPPDATERAD: 11 juni

 

En lång rad avancerade applikationer kan framställas på dagens skärbord. Här visar Martin Roed Nielsen på Zünd Scandinavia utskärning med ett nytt verktyg.

På den nyligen avslutade Drupamässan i Düsseldorf tittade redaktionerna på Sign&Print och Packnews på en rad olika lösningar inom skärbordstekniken för att se vart utvecklingen är på väg.

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
Där det i början mest handlade om mindre skärbord för tillverkning av prototyper av förpackningar eller små produktionsserier av dörrhängare och liknande, har storleken, hastigheten och inte minst automatiseringen gjort att teknologin nu kan användas även vid volymproduktion.

Zünd

Martin Roed Nielsen berättar att Q-Line har två skärbommar parallellt för att skära ark.

Zünd använde mässan för att visa sin nya Q-Line för första gången. Och även om det var en första visning, så har de redan en handfull maskiner i produktion runtom i Europa, berättar Jacob Hansen, ägare och direktör för Zünd Scandinavia.

– Målet är en helautomatisk display- och förpackningsproduktion, som med hög volym kan köra 24/7. Det kräver robusthet, stabilitet och en massa automation, säger han.

Q-Line är utrustad med två bommar, som vardera har plats för två verktyg. Accelerationen på skärhuvudena är bland de högsta på marknaden och verktygen kan bytas automatiskt under produktionen. Sidorna, där bommarna vilar, är fyllda med ett mineralgjutmaterial som påminner om betong. Det gör att du inte känner några vibrationer på maskinen ens vid den högsta produktionshastigheten. Bommarna är gjorda av kolfiber.

– Den kommer i 20 lådor och tar cirka 2 veckor att montera, så det är inte en maskin vi tar med till vanliga mässor som är några dagars långa.

De uppgifter som typiskt utförs på en Q-Line ska skäras och bockas på baksidan (display- och förpackningsmaterial). Därför ligger de med bildsidan nedåt när de behandlas. Zünd har utvecklat en så kallad ”Undercam” som läser tryck och koder nedifrån. Så det är inget problem. Om koden eller motivet är skadat, så att arket inte kan identifieras, skjuts arket bara igenom maskinen och läggs förskjutet i högen. Då kan man se att här är ett ark som inte har behandlats.

Q-Line kommer med ett automatiskt matnings- och avläggningssystem, men kan alternativt utrustas med robotar för på- och avläggning. Det ger ännu större flexibilitet för möjligheten att blanda material i produktionen.

Martin Roed Nielsen säger att Q-Line enligt honom är det yppersta som finns inom flatbed-skärteknologi. Allt är gjort av de bästa materialen och med toppspecifikationer. Men liksom i formel 1-världen, kommer några av de saker de utvecklar i toppmodellen att ”sippra” ner i de mindre modellerna, vilket bland annat har visat sig genom att G3-serien nu också är utrustad med Undercam-systemet.

Zünd hade också en ny kniv (Vuto) som automatiskt kan positioneras mellan 0 och 60 grader beroende på vilken skäruppgift den ska utföra. Under den gemensamma rubirken ”Textile Touchpoint” visade de också sin nya gripare för robotsystemet, som kan lyfta textilier från skärbordet.

Elitron

Elitrons Kombo Tav är ett ordentligt monster med ett avancerat pall till pall-system som höjer produktiviteten, säger Lars Bomgren från NIZE Equipment, här tillsammans med Produktchefen Valeria Perrotta från Elitron.

Elitron, som ursprungligen har utvecklat lösningar för läderindustrin, visade sitt största och mest imponerande skärbord Kombo Tav. Själva skärbordet är en relativt liten del av maskinen när den är utrustad med ett pallhanteringssystem från Harris & Bruno. Flera pallar kan köras fram i lastaren, som sedan matar in arken i skärbordet. Upp till sex pallar kan vara i drift i maskinen. När en pall är tömd transporteras den automatiskt från lastningsenheten, under maskinen och till avlastningsstationen.

Skär- och passmärken läses underifrån av en rad fotoceller innan arket förs in på skärbordet, där det hålls fast av vakuumzoner på bara 40×40 cm, som automatiskt anpassas efter arkets storlek och identifieras av deras patenterade Seeker System, som både ser arket på avstånd för att registrera den övergripande placeringen, och som också kommunicerar med en precisionskamera på själva skärhuvudet, som berättar var det ska hitta pass- och skärmärken. När delarna är skurna lyfts de upp av ett patenterat vakuumsystem kallat AIRO Panel med 80 små vakuummunstycken som säkerställer att alla delar följer med.

Elitrons Kombo Tav har också två skärbommar som har en motor på varje sida för bra stabilitet och hög hastighet.

Skärbordet är utrustat med två skärbommar för högre hastighet. Varje skärbom kan hålla tre verktyg. Det finns totalt sju verktyg att välja mellan i Elitron-paketet, men som Lars Bomgren från NIZE equipment säger, behöver man sällan mer än tre verktyg i vardaglig produktion. Lars Bomgren berättar också att varje bom har en motor på varje sida för både stabil och precis drift.

Summa

Summa presenterade en ny brädmatningsenhet för sitt skärbord F1612, som är det minsta i serien som går upp till F3232 (320×320 cm). Mataren är i första hand cirka halv bordbredd av F1620, men de förväntar sig att det kommer större modeller under det kommande året, som kan användas för alla modellerna. I kombination med en samarbetande robot som kan ta de utskurna delarna från bordet, har de lyckats skapa ett helt obemannat system.

Summa 1612-skärbordet kan genomskära, konturskära, fräsa, V-skära och göra viklinjer. Du kan arbeta i folie, papp, plast, akryl, MDF, sandwichplattor, trä och många fler material men inte metall.
Summa hade också en liten överraskning i rockärmen, som jag tyvärr inte fick fotografera eftersom den inte är officiellt släppt ännu. Men det är en ny skärkniv som är omgiven av två hjul, formade som halvkupor. De trycker exempelvis ner pappen på varje sida av kniven, så att själva snittet blir mycket rent.

Det nya skärhuvudet lanseras i september och får namnet TC75.

Summa visar både matningsbord och en robotavlastare till deras F1612-skärbord.

Valiani

Valiani, som nu också ägs av Summa, härstammar från inramningsmarknaden och har utvecklat sin expertis på skärning av passepartout och fotoramar. De har fyra maskiner i sortimentet, men hade mest fokus på den helautomatiska Omnia EVO, som visades med en prototyp av en ny utläggare.
Omnia EVO kan hantera ark i B1-format eller parallellt mata och skära två SRA3-ark. Den har en skärhastighet på 1,6 meter per sekund och kan skära upp till 600 ark per timme. Ark läggs efter skärning ut i en stacker.

Valiani visar hög automatiseringsgrad på sitt skärbord Omnia EVO.

Även om Valiani-skärbord är i den billigare änden av skärbordssegmentet, ger de ändå fem års garanti på de tre skärborden Invista, Oprtima och Integra. Omnia EVO, som är arbetshästen i sortimentet, har dock bara två års garanti på mekaniska delar och ett år på elektroniken.

Kim Harris från Vikiallo, som säljer både Summa och Valiani i Danmark, berättar att Valiani under flera år har lidit av en mycket icke-intutiv programvara, men att de, efter att ha blivit köpta av Summa, fått tillgång till Summas välutvecklade och intuitiva programvara.

Det är tydligt att det finns stort fokus på automatisering kring skärbord. Det beror på en rad olika tendenser som handlar om att få ut så mycket som möjligt av sin investering, men också att belasta medarbetarna mindre och överhuvudtaget att kunna hitta medarbetare till den typen av uppgifter. Oavsett var skon klämmer finns det numera många lösningar att överväga och i många olika priskategorier.

Utvecklingen mot mer automatisering, men också en större diversitet i de uppgifter som kan produceras, öppnar en rad affärsmöjligheter som grafiska företag bör titta närmare på.

Kongsberg

Text och bild Bo Wallteg

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa. EDP står för European Digital Press Association.

Kongsberg Ultimate är en snabb nyhet.

Kongsberg Ultimate är ett helt nytt skärbord, så nytt att det inte kommit ut på marknaden ännu, under sommaren kommer de första att placeras ut, bland annat till företaget Boxes&Labels i Olsfors, utanför Borås.

Kongsberg Ultimate är ett skärbord som främst är avsett för wellpapproduktion och skyltar. Det är ett riktigt snabbt bord, hastigheten ligger på etthundrasextioåtta meter i minuten och accelerationen är 2,5 G. Sju meter i sekund hanteras. Kameran som läser av skär- och  passmärken underifrån jobbar med LED-ljus vilket ger en säker avläsning av registermärkningen.

– Att öka hastigheten var en stor del av vårt uppdrag i den här utvecklingen, berättar Simon Kvanvik som jobbar inom R&D på Kongsberg. Det här bordet är mellan tjugofem och femtio procent snabbare än våra andra skärbord, och det är dessutom det snabbaste på marknaden just nu.

– Kongsberg Ultimate är vår High-end solution. Allt elektroniskt är nytt, kontrollsystem, motorer, sensorer med mera och allt är utvecklat av oss. Designmässigt har vi jobbat med ett företag i Oslo för att få det att bli snyggt också.

– På tidigare maskiner har vi haft icke brännbar plast som är svår att återvinna, det har vi tagit bort och i stället har vi återvunnen aluminium.

Kongsberg Ultimate är vår High-end solution. Allt elektroniskt är nytt, kontrollsystem, motorer, sensorer med mera och allt är utvecklat av oss, säger Simon Kvanvik.

I och avläggarna är samma som man har på Kongsberg C-modellerna och noggrannheten är stor, inga små, skurna delar faller ut från maskinen. Max tjocklek på materialet är trettio millimeter.

– Det finns plats för flera verktyg vilket gör att man inte som användare inte behöver byta så ofta. Dessutom har vi ökat säkerheten via det vi kallar SmartZone med scannrar på bägge sidor. Om någon kommer för nära när produktionen är i gång går hastigheten ner, kommer man ännu närmare stoppas den. En grön färgsignal visar att allt är OK, orange att man är för nära och rött innebär stopp, berättar Simon Kvanvik.

Det största bordet har en arbetsyta på 3, 2 meter x 4,8 meter.

Det finns naturligtvis fler skärbord på marknaden än de vi har haft tid att titta på här. Det gäller bland andra Aristo och iEcho.

 

 

 

 

 

 

Läs vidare

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a