Snaps i grönare kostym

PUBLICERAD: 13 december 2022
UPPDATERAD: 31 januari
Den klassiska snapsen får nya förpackningar. Foto: Pressbild

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.

O.P. Anderson Aquavits 700-ml-flaska tillverkas lagom till jul i lättviktsglas. Den nya flaskan väger över 100 gram mindre än den forna flaskan och sparar 74 800 kg glas per år och minskar koldioxidutsläpp från flasktillverkning och transport med 22 procent i jämförelse med den tidigare flaskan, enligt producenten.

Återvunnen pet

För den mindre 350-milliitersflaskan blir det en övergång till en återvinningsbar PET-flaska, tillverkad av 25 procent återvunnen plast (rPET). Det innebär en besparing på ytterligare 75 400 kg glas per år samt 70 procent lägre koldioxidutsläpp från flasktillverkning och transport.

– Vikt och material har givetvis betydelse när det gäller förpackningens klimatpåverkan. En tyngre glasflaska innebär mer koldioxidutsläpp som uppstår under tillverkningsprocessen och i transportledet. Vi märker också att våra kunder i högre grad efterfrågar mer hållbara förpackningsalternativ och att som konsument kunna välja ett miljövänligare alternativ ska inte vara krångligt. Tvärtom så ska det vara enkelt, säger Marcus Pedersen, Global senior brand manager för O.P. Anderson Aquavit.

Ny etikettdesign

Även etiketten ett mindre ansiktslyft – en mer tidsenlig etikett, som samtidigt tar tillvara på varumärkets långa historia och tradition, enligt O.P. Anderson Aquavit.

 

Läs vidare

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Här invigs världens första fabrik för skruvkorkar av cellulosafiber

Blue Ocean Closures har invigt sin första produktionsanläggning för skruvkorkar av cellulosafiber. Det handlar om ”banbrytande skruvkorkslösningar som kan göra stor skillnad på global nivå”, enligt företaget.
Bandklipning-scaled

Smurfit Kappa lanserar vinförpackning för e-handel

Förpackningsföretaget har tagit fram en förpackningslösning i kartong anpassad för vinförsäljning via e-handel.
Smurfit

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah