Snaps i grönare kostym

PUBLICERAD: 13 december 2022
UPPDATERAD: 31 januari
Den klassiska snapsen får nya förpackningar. Foto: Pressbild

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.

O.P. Anderson Aquavits 700-ml-flaska tillverkas lagom till jul i lättviktsglas. Den nya flaskan väger över 100 gram mindre än den forna flaskan och sparar 74 800 kg glas per år och minskar koldioxidutsläpp från flasktillverkning och transport med 22 procent i jämförelse med den tidigare flaskan, enligt producenten.

Återvunnen pet

För den mindre 350-milliitersflaskan blir det en övergång till en återvinningsbar PET-flaska, tillverkad av 25 procent återvunnen plast (rPET). Det innebär en besparing på ytterligare 75 400 kg glas per år samt 70 procent lägre koldioxidutsläpp från flasktillverkning och transport.

– Vikt och material har givetvis betydelse när det gäller förpackningens klimatpåverkan. En tyngre glasflaska innebär mer koldioxidutsläpp som uppstår under tillverkningsprocessen och i transportledet. Vi märker också att våra kunder i högre grad efterfrågar mer hållbara förpackningsalternativ och att som konsument kunna välja ett miljövänligare alternativ ska inte vara krångligt. Tvärtom så ska det vara enkelt, säger Marcus Pedersen, Global senior brand manager för O.P. Anderson Aquavit.

Ny etikettdesign

Även etiketten ett mindre ansiktslyft – en mer tidsenlig etikett, som samtidigt tar tillvara på varumärkets långa historia och tradition, enligt O.P. Anderson Aquavit.

 

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish