Snacks hamnar på returpall

PUBLICERAD: 7 april 2020
UPPDATERAD: 24 januari

Orkla räknar med minskade koldioxidutsläpp när deras snacksprodukter börjar transporteras på Svenska Retursystems returpall.

Orkla Confectionery & Snacks ansluter sig till Svenska Retursystem. Snacksprodukterna produceras på anläggningen i Filipstad och när leveranserna fortsättningsvis kommer att ske med Svenska Retursystems returpall, istället för den traditionella träpallen, räknar de med att minska sina koldioxidutsläpp med över 28 ton varje år.

”Göra klimatsmarta val”

Magnus Forsling, chef för varuförsörjning och logistik på Orkla Confectionery & Snacks.

– Att göra klimatsmarta val ligger högst upp på Orklas agenda och som ett stort nordiskt bolag har vi ett ansvar att ta ledningen i vår bransch. Därför är vi mycket glada att kunna göra denna förändring till förmån både för miljön och våra medarbetares hälsa.

15 års hållbarhet

Orkla uppskattar att de kommer att använda 350 000 returpallar per år. Enligt Svenska Retursystem har deras produkt Helpall grå en livslängd på 15 år.

Magnus Lagergren är ny styrelseordförande hos Svenska Retursystem.
Ny ordförande i styrelsen

Vidare har Svenska Retursystem nyligen gjort förändringar i styrelsen. 2 april valdes Magnus Lagergren till ny styrelseordförande. Han arbetar i dag som Group business development director på Scandi Standard. Han har en lång erfarenhet från livsmedelsbranschen bland annat som vd för Swedish Meats, Scan och Kronfågel. Han har varit ledamot i Svenska Retursystems styrelse sedan 2007.

– Jag ser fram emot att intensifiera arbetet med nå ut med Svenska Retursystems gedigna hållbarhetsarbete och det fortsatta arbetet att växa och effektivisera verksamheten. Svenska Retursystem är verkligen en verksamhet i tiden, inte minst nu under rådande coronakris, har bolaget en viktig funktion för att leveranserna av livsmedel fungerar, säger Magnus Lagergren i ett pressmeddelande.

 

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432