Smurfit Kappa stärker sin position

PUBLICERAD: 23 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Smurfit Kappa förvärvar företaget Litbag, med sin expertis på flerlagers EVOH-filmer, för att stärka sin position i södra Europa.

Smurfit Kappa stärker sin position på vinmarknaden i södra Europa.

Litbags kompetens ger möjligheten att förlänga produkters hållbarhetstid med sina flerlagers EVOH-filmer. Som en av ledande företagen på den portugisiska vinmarknaden exporterar de till flera länder, däribland Spanien och Frankrike. Nu förvärvar Smurfit Kappa företaget.

– Vi är mycket glada över att utveckla vår globala närvaro ytterligare, och vi ser stora möjligheter för våra bag-in-box verksamheter på en världsomfattande skala under de kommande åren, säger Roberto Villaquiran, vd för Smurfit Kappa Europa.

Förvärvet av Litbag innebär möjligheter för Smurfit Kappa Bag-in -box att stärka sin ställning i södra Europa och sin ledande ställning inom vinsektorn.

– Litbag är ett dynamiskt företag med en stark meritlista inom innovation och marknadsutveckling. Produkttekniken med deras filmprestanda och vår VITOP- teknik kommer att avsevärt stärka våra möjligheter när de förenas ”, säger Thierry Minaud, vd för Smurfit Kappa Bag-in-Box, i ett pressmeddelande.

 

 

 

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy