Smart förpackning håller koll på ditt läkemedelsintag

PUBLICERAD: 14 augusti 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Det tyska företaget August Faller har totalt designat tre förpackningsprototyper för läkemedel i samarbete med MSC Technologies från Freiburg och Pforzhaim College.

August Faller har tagit fram tre interaktiva och smarta förpackningsprototyper som ska underlätta för patienter att ha koll på sitt medicinintag och när det är dags att ta sina tabletter. Förpackningen Medical Prescription gör det möjligt för läkare att föra över doseringsanvisningar till patientens förpackning via en app eller bluetooth. 

August Faller har utvecklat en förpackningslösning tillverkad av kartong som innehåller en liten e-pappersdisplay samt två kontrollknappar. Den intelligenta förpackningen, Medical Prescription, håller hela tiden koll på hur många tabletter som finns kvar i förpackningen, den påminner patienten om när det är dags att ta sin medicin och varnar patienten om när det är dags att beställa ett nytt recept. Dessutom kan läkare och apotekare, med hjälp av en app eller bluetooth via en dator eller smart telefon, föra över anvisningar om korrekt dosering av läkemedlet till kartongens display.

När patienten öppnar förpackningen för första gången visas ett hälsningsmeddelande. Med hjälp av knapparna kan personen bläddra i menyn och få fram information om hur många tabletter som finns kvar i förpackningen, eller få fram instruktioner om doseringen. Det finns också en integrerad klocka i förpackningen en led-lampa och en larmsignal som påminner patienten om när det är dags att ta sin medicin.

Det tyska företaget August Faller har totalt designat tre förpackningslösningar för läkemedel i samarbete med MSC Technologies från Freiburg och Pforzhaim College. Tillsammans med sina kunder utvecklar Faller även individuella lösningar anpassade efter kundens specifika kraven.
Medical Prescription är en av tre smart-packaging-prototyper som Faller har utvecklat. De andra två är  Level Indicator som mäter fyllnadsnivån av flytande läkemedel, och Counting Device som är en förpackning som räknar tabletter.

August Faller Group tillverkar lösningar för sekundära läkemedelsförpackningar såsom vikkartonger, broschyrer och etiketter.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor