Slåss om bästa affärsidén

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

15 nystartade företag är anmälda till The Packbridge Challenge för att mäta sina krafter om vem som har bäst verksamhet eller affärsidé på lut för att bli att räkna med i förpackningsbranschen framöver.

Johan Mårtensson, vd på Packbridge hoppas många företag från förpackningsbranschen finns representerade på The Packbridge Challenge.

Trots ihärdiga försök att hitta potentiella nystartade företag och entreprenörer till tävlingen The Packbridge Challenge var intresset minst sagt lågt för några månader sedan. Nu har dock vinden vänt och tävlingen blir av. 15 anmälningar har inkommit, en tredjedel av dessa är från utlandet. Prissumman uppgår till 50 000 kronor.

Tävlingen sparkar igång den 17 maj på Palladium i Malmö. Då ska de tävlande bidragen presentera sina idéer för en jury samt för medverkande företag från förpackningsindustrin. Sju tävlingsbidrag går sedan vidare till finalen som avgörs  på den internationella konferensen Top Packaging Summit by Packbridge den 19 och 20 september på Europaporten i Malmö.

– Vi hoppas att många från industrin finns på plats den 17 maj, eller rättare sagt, vi räknar med det. Förpackningsindustrin ska så klart vara på plats och se vilka möjligheter som finns, det är en av grundtankarna med The Packbridge Challenge. Vi vill koppla ihop industrin med den externa innovationen.industrin får chans att bygga nätverk och att utbyta tankar med ett stort antal entreprenörer, säger Johan Mårtensson, vd på Packbridge.

Juryn består av representanter från Region Skåne, Lunds universitet, Lantmännen, Marks&Spencer, Beneli, Flextrus, Scanfill och ÅR Carton.

 

 

 

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax