Slåss om bästa affärsidén

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

15 nystartade företag är anmälda till The Packbridge Challenge för att mäta sina krafter om vem som har bäst verksamhet eller affärsidé på lut för att bli att räkna med i förpackningsbranschen framöver.

Johan Mårtensson, vd på Packbridge hoppas många företag från förpackningsbranschen finns representerade på The Packbridge Challenge.

Trots ihärdiga försök att hitta potentiella nystartade företag och entreprenörer till tävlingen The Packbridge Challenge var intresset minst sagt lågt för några månader sedan. Nu har dock vinden vänt och tävlingen blir av. 15 anmälningar har inkommit, en tredjedel av dessa är från utlandet. Prissumman uppgår till 50 000 kronor.

Tävlingen sparkar igång den 17 maj på Palladium i Malmö. Då ska de tävlande bidragen presentera sina idéer för en jury samt för medverkande företag från förpackningsindustrin. Sju tävlingsbidrag går sedan vidare till finalen som avgörs  på den internationella konferensen Top Packaging Summit by Packbridge den 19 och 20 september på Europaporten i Malmö.

– Vi hoppas att många från industrin finns på plats den 17 maj, eller rättare sagt, vi räknar med det. Förpackningsindustrin ska så klart vara på plats och se vilka möjligheter som finns, det är en av grundtankarna med The Packbridge Challenge. Vi vill koppla ihop industrin med den externa innovationen.industrin får chans att bygga nätverk och att utbyta tankar med ett stort antal entreprenörer, säger Johan Mårtensson, vd på Packbridge.

Juryn består av representanter från Region Skåne, Lunds universitet, Lantmännen, Marks&Spencer, Beneli, Flextrus, Scanfill och ÅR Carton.

 

 

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620