Sittpallar i wellpapp blev ett minne för publiken

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

DS Smith Globus
DS Smith levererade 10 000 pallar till Globus evenemang på mässan i Stuttgart. Globus SB-Warenhaus kontaktade DS Smith genom sin kommunikationsbyrå Arthen Kommunikation med en ovanlig idé för sitt jubileumsfirande. Istället för att sitta på stolar skulle gästerna placeras på pallar av wellpapp, vilka skulle vara stabila, lätthanterliga och försedda med förstklassigt tryck med logotyperna för de olika leverantörerna som deltog i evenemanget.

DS Smiths designers presenterade en lösning med en maxbelastning på 120 kg och som var enkel att sätta ihop. Pallarna kunde därför levereras i platta paket innan de monterades på plats. För att pallarna skulle få lov att användas på det stora evenemanget på Stuttgartmässan, utvecklade Arthen Kommunikation dessutom ett omfattande säkerhetskoncept i samarbete med säkerhetsexperter.

Något som verkligen drog till sig blickarna i raderna av pallar var de olika leverantörslogotyperna som hade tryckts på sidan i stort format med flexotryck. Med hjälp av trycket visade Globus sina höga tankar om de inbjudna leverantörerna och det gjorde även pallen till ett unikt minne för besökarna att ta med sig från ett lyckat evenemang.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}