Sittpallar i wellpapp blev ett minne för publiken

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

DS Smith Globus
DS Smith levererade 10 000 pallar till Globus evenemang på mässan i Stuttgart. Globus SB-Warenhaus kontaktade DS Smith genom sin kommunikationsbyrå Arthen Kommunikation med en ovanlig idé för sitt jubileumsfirande. Istället för att sitta på stolar skulle gästerna placeras på pallar av wellpapp, vilka skulle vara stabila, lätthanterliga och försedda med förstklassigt tryck med logotyperna för de olika leverantörerna som deltog i evenemanget.

DS Smiths designers presenterade en lösning med en maxbelastning på 120 kg och som var enkel att sätta ihop. Pallarna kunde därför levereras i platta paket innan de monterades på plats. För att pallarna skulle få lov att användas på det stora evenemanget på Stuttgartmässan, utvecklade Arthen Kommunikation dessutom ett omfattande säkerhetskoncept i samarbete med säkerhetsexperter.

Något som verkligen drog till sig blickarna i raderna av pallar var de olika leverantörslogotyperna som hade tryckts på sidan i stort format med flexotryck. Med hjälp av trycket visade Globus sina höga tankar om de inbjudna leverantörerna och det gjorde även pallen till ett unikt minne för besökarna att ta med sig från ett lyckat evenemang.

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006