Siegwerk breddar sin portfölj

PUBLICERAD: 2 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Siegwerk tar över en av Schekolins affärsenheter.

Färgtillverkaren Siegwerk har kritat på ett avtal om att köpa Schekolins affärsenhet inom plaströr och laminat.

Den internationella leverantören av tryckfärger för förpackningar och etiketter, Siegwerk drückfarben, förvärvar en affärsenhet från Schekolin. Det handlar om Schekolins segment plaströr och laminat. Företaget med sin bas i Liechtenstein är en världsledande leverantör av förpackningslacker.  Med förvärvet breddar Siegwerk sin portfölj med speciella uv-lacker som lämpar sig för plastförpackningar inklusive styva rör. Lacker som kan appliceras på ett brett spektrum av laminat och rör baserade på plastsubstrat.

Köpet av Schekolins verksamhet inom plasförpackningar kompletterar vår portfölj med högkvalitativa lacker och förstärker vår position inom uv-härdande lösningar”, säger Michael Mueller-Samson, chef för BU Narrow Web EMEA på Siegwerk, i ett pressmeddelande. Han tillägger att Siegwerks förvärv innebär ett utökat erbjudande till kunder, och deras individuella behov, som efterfrågar speciallösningar för avancerade förpackningar.

I förvärvet ingår förutom hela produktportföljen även teknisk expertis och tillverkningsutrustning. Schekolin kommer fortsätta tillverkningen under minst fyra månader för att stödja en smidig övergång för kunderna.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x