Ser trendbrott på aluminiumflaskor

PUBLICERAD: 13 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Enligt Schuler kommer produktionstakten åren framöver öka på aluminiumflaskor.

Tyska Schuler ingår samarbete med japanska företaget TMC då de ser en uppåtgående trend på dryckesflaskor av lätt aluminium.

En trenduppgång på dryckesflaskor av lätt aluminium. Den prognosen ligger bakom det tyskbaserade Schulers nyligen ingångna samarbete med det japanska företaget TMC. Japanska TMC är marknadsledande inom maskiner för tillverkning av  så kallade DWI-flaskor – djupdragna aluminiumflaskor. En typ av metallformning. TMC har nyligen utvecklat en maskin för tillverkning av flaskhalsar.  Schuler kommer ta över handelsrepresentationen för TMC:s nya maskin, Bottle Necker, som gör flaskhalsar med hjälp av DWI-metoden i Europa, Latinamerika, Mellanöstern och Afrika.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex