Ser stark ökning av skärsystem till förpackningsindustrin

PUBLICERAD: 22 mars 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Zünd tar med sig sin flagskeppsmodell, G3 L-2500 utrustad med EIS Load Table.

Det blir svensk mässpremiär under Sign&Print Scandinavia för Zünds lösning EIS Load Table till skärbordet G3 L-2500. Det har redan gjorts flera installationer på den svenska marknaden, nu hoppas Zünd på fler.

– G3-modellen är vårt flaggskepp mot den grafiska branschen. EIS Load Table är vårt system för att med automatik läsa av och skära tryckta ark från baksidan med offline-registrering, berättar Henrik Larsson Hedblom, sales account manager för Zünd i Sverige och fortsätter:

– Med denna skärutrustning på plats under mässan kommer vi kunna visa flera kreativa lösningar inom POS-material. Maskinen går även att komplettera med fräs med automatisk fräsbitsväxlare och flera övriga verktyg och moduler för grafisk produktion.

Henrik Larsson Hedblom.
”Öka produktiviteten med denna lösning”

Den stora nyheten är alltså EIS Load Table, i alla fall i mässammanhang.

– Vi har redan flera installationer av dessa i Sverige, men vi ser fortfarande en stor potential. Många företag med arkproduktion i storformat vill kunna öka deras produktivitet med denna lösning. Dessutom är det första gången vi kommer att visa lösningen på en mässa i Sverige.

Vad blir Zünds stora fokus under 2022?

– Vårt fokus är att fortsatt vara marknadsledande inom digitala skärbord för den grafiska branschen. Vi ser också en stark ökning inom förpackningsindustrin som håller i sig. Våra helautomatiska lösningar för arkproduktion är också en produkt som växer starkt och i och med Zünds modulära digitala skärsystem är det enkelt att uppgradera detta på befintliga maskiner.

Hur känns det att få ställa ut på mässa i Sverige igen?

– Vi ser mycket fram mot att få ställa ut på en mässa i Sverige igen. Vi har längtat efter det fysiska mötet och de intressanta diskussioner som en mässa ger. Det skall bli oerhört kul och givande att få träffa både befintliga och nya kunder och visa upp våra intelligenta och effektiva skärsystem, säger Henrik Larsson Hedblom.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx