Schur lanserar specialutvecklad papperspåse med hållbar profil

PUBLICERAD: 13 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya papperspåsen Schur®Star Pure Paper Bag är tillverkad av ett råmaterial med stark fiberstruktur. (Bild Schur Star Systems).|I konceptet ingår även en speciell Schur®Star förpackningsmaskin. (Bild Schur Star Systems)

Schur Star Systems, som ingår i globala Schur-gruppen, lanserar papperspåsen Schur®Star Pure Paper Bag. Påsen är tillverkad av ett speciellt råmaterial med en stark fiberstruktur, som ger påsen hög punkterings- och rivhållfasthet.

Schur Star System skriver i ett pressmeddelande att Pure Paper Bag nu är redo för marknadsintroduktion. Den är tillverkad av rent, oblekt och icke-bestruket pappersmaterial, en förnybar resurs som kan återvinnas i rena pappersströmmar. Den starka fiberstrukturen hos det specialutvecklade råmaterialet innebär utmärkt maskinbearbetbarhet.

Enligt företaget har den nya papperspåsen ett brett spektrum av användningsområden, både i och utanför livsmedelssegmenten, när barriärfunktioner inte krävs. Påsen är exempelvis passande för ekologiska produkter, eftersom den ger innehållet ett attraktivt utseende i dagligvaruhandelns hyllor och visar en hållbar profil.

I konceptet ingår även en speciell Schur®Star förpackningsmaskin. (Bild Schur Star Systems)

I Schur Star-konceptet ingår, förutom färdiggjorda Schur Star-påsar även en speciell förpackningsmaskin som säkerställer en smidig, flexibel och enkel förpackningsprocess. I maskinen kan man enkelt växla mellan helautomatiska, halvautomatiska eller manuella processer och snabbt byta storlek, etc. på påsarna beroende på vilken typ av produkter som packas.

Schur är en internationell grupp med 11 företag, som erbjuder förpackningar, förpackningsmaskiner, förpackningssystem och know-how. Schur har cirka 950 anställda vid fabriker i Danmark, Sverige, Tyskland, Australien och USA. Schur Star Systems finns i Australien (Melbourne), Tyskland (Flensburg) och USA (Carlsbad, Kalifornien).
Moderbolaget Schur International a/s är beläget i Horsens, Danmark.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx