Schur lanserar specialutvecklad papperspåse med hållbar profil

PUBLICERAD: 13 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya papperspåsen Schur®Star Pure Paper Bag är tillverkad av ett råmaterial med stark fiberstruktur. (Bild Schur Star Systems).|I konceptet ingår även en speciell Schur®Star förpackningsmaskin. (Bild Schur Star Systems)

Schur Star Systems, som ingår i globala Schur-gruppen, lanserar papperspåsen Schur®Star Pure Paper Bag. Påsen är tillverkad av ett speciellt råmaterial med en stark fiberstruktur, som ger påsen hög punkterings- och rivhållfasthet.

Schur Star System skriver i ett pressmeddelande att Pure Paper Bag nu är redo för marknadsintroduktion. Den är tillverkad av rent, oblekt och icke-bestruket pappersmaterial, en förnybar resurs som kan återvinnas i rena pappersströmmar. Den starka fiberstrukturen hos det specialutvecklade råmaterialet innebär utmärkt maskinbearbetbarhet.

Enligt företaget har den nya papperspåsen ett brett spektrum av användningsområden, både i och utanför livsmedelssegmenten, när barriärfunktioner inte krävs. Påsen är exempelvis passande för ekologiska produkter, eftersom den ger innehållet ett attraktivt utseende i dagligvaruhandelns hyllor och visar en hållbar profil.

I konceptet ingår även en speciell Schur®Star förpackningsmaskin. (Bild Schur Star Systems)

I Schur Star-konceptet ingår, förutom färdiggjorda Schur Star-påsar även en speciell förpackningsmaskin som säkerställer en smidig, flexibel och enkel förpackningsprocess. I maskinen kan man enkelt växla mellan helautomatiska, halvautomatiska eller manuella processer och snabbt byta storlek, etc. på påsarna beroende på vilken typ av produkter som packas.

Schur är en internationell grupp med 11 företag, som erbjuder förpackningar, förpackningsmaskiner, förpackningssystem och know-how. Schur har cirka 950 anställda vid fabriker i Danmark, Sverige, Tyskland, Australien och USA. Schur Star Systems finns i Australien (Melbourne), Tyskland (Flensburg) och USA (Carlsbad, Kalifornien).
Moderbolaget Schur International a/s är beläget i Horsens, Danmark.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x