Schur Flexibles heter numera Adapa

PUBLICERAD: 28 september 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Juan Luis Martínez Arteaga, vd på Shur Flexibles som nu bytt namn till Adapa. Foto: Shur Flexibles

I samband med att namnbytet avslöjades lanserade förpackningskoncernen också en framåtsträvande strategi.

På Fachpack-mässan i Tyskland kom nyheten. Schur Flexibles, producent av förpackningsfilmer, byter namn till Adapa. Den europeiska förpackningskoncernen med 2 200 anställda har huvudkontor i Österrike och totalt 22 produktionsanläggningar i elva europeiska länder.

Sjösatte hållbarhetsstrategi

Samtidigt som nyheten kom om nya namnet Adapa rullade företaget ut en ny strategi med ett framtidsfokus på bland annat hållbarhet, innovation och digitalisering och organisk tillväxt i både det längre och kortare tidsperspektivet. Enligt företaget åtar de sig framåt att sträva efter att etablera en verkligt cirkulär ekonomi för flexibla förpackningar.

Förpackningar med hög barriär

Adapa omsätter årligen cirka 690 miljoner euro. Företaget specialiserar sig på förpackningslösningar med hög barriär för produkter inom till exempel livsmedels-, hygien- och läkemedelsindustrin. Företaget grundades 2012.

– Vi vill tacka våra kunder, partners och anställda. De är alla en del av vår framgångssaga och har hjälpt oss att komma dit vi är idag trots utmanande tider. Det nya namnet speglar vår övertygelse om att vi tillsammans kan bygga en stark, hållbar grund för framtida tillväxt, säger Adapas vd Juan Luis Martínez Arteaga.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

Nu går det att panta God Morgons juicekartonger

God Morgon inleder ett samarbete med Bower och erbjuder nu pant på sina juicekartonger. Målet är att öka antalet återvunna förpackningar genom att erbjuda olika typer av förmåner när panten har registrerats.
God-Morgon-juicekartonger-pantas-via-Bower

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

BEWI ökar sin återvinningskapacitet genom att öppna en cirkulär hubb i Norrköping

BEWI öppnar nu sin nya cirkulära hubb i Norrköping, vilket ökar företagets återvinningskapacitet för EPS (expanderad polystyren) med 40 procent.
BEWIx

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x