Schur Flexibles heter numera Adapa

PUBLICERAD: 28 september 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Juan Luis Martínez Arteaga, vd på Shur Flexibles som nu bytt namn till Adapa. Foto: Shur Flexibles

I samband med att namnbytet avslöjades lanserade förpackningskoncernen också en framåtsträvande strategi.

På Fachpack-mässan i Tyskland kom nyheten. Schur Flexibles, producent av förpackningsfilmer, byter namn till Adapa. Den europeiska förpackningskoncernen med 2 200 anställda har huvudkontor i Österrike och totalt 22 produktionsanläggningar i elva europeiska länder.

Sjösatte hållbarhetsstrategi

Samtidigt som nyheten kom om nya namnet Adapa rullade företaget ut en ny strategi med ett framtidsfokus på bland annat hållbarhet, innovation och digitalisering och organisk tillväxt i både det längre och kortare tidsperspektivet. Enligt företaget åtar de sig framåt att sträva efter att etablera en verkligt cirkulär ekonomi för flexibla förpackningar.

Förpackningar med hög barriär

Adapa omsätter årligen cirka 690 miljoner euro. Företaget specialiserar sig på förpackningslösningar med hög barriär för produkter inom till exempel livsmedels-, hygien- och läkemedelsindustrin. Företaget grundades 2012.

– Vi vill tacka våra kunder, partners och anställda. De är alla en del av vår framgångssaga och har hjälpt oss att komma dit vi är idag trots utmanande tider. Det nya namnet speglar vår övertygelse om att vi tillsammans kan bygga en stark, hållbar grund för framtida tillväxt, säger Adapas vd Juan Luis Martínez Arteaga.

Läs vidare

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

UPM miljardsatsar på bioglykol till PET och andra produkter

Finska UPM Biochemicals satsar 1,180 miljarder euro (ca 13,6 miljarder kr) på att bygga världens första industriella bioraffinaderi för tillverkning av bland annat biobaserad monoetylenglykol och andra bioprodukter.
upm-glykol-utvaldx

Skarp reaktion från EUBP mot redovisning av svensk toxstudie

hasso-eubp-05-utvald

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx