Schur Flexibles heter numera Adapa

PUBLICERAD: 28 september 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Juan Luis Martínez Arteaga, vd på Shur Flexibles som nu bytt namn till Adapa. Foto: Shur Flexibles

I samband med att namnbytet avslöjades lanserade förpackningskoncernen också en framåtsträvande strategi.

På Fachpack-mässan i Tyskland kom nyheten. Schur Flexibles, producent av förpackningsfilmer, byter namn till Adapa. Den europeiska förpackningskoncernen med 2 200 anställda har huvudkontor i Österrike och totalt 22 produktionsanläggningar i elva europeiska länder.

Sjösatte hållbarhetsstrategi

Samtidigt som nyheten kom om nya namnet Adapa rullade företaget ut en ny strategi med ett framtidsfokus på bland annat hållbarhet, innovation och digitalisering och organisk tillväxt i både det längre och kortare tidsperspektivet. Enligt företaget åtar de sig framåt att sträva efter att etablera en verkligt cirkulär ekonomi för flexibla förpackningar.

Förpackningar med hög barriär

Adapa omsätter årligen cirka 690 miljoner euro. Företaget specialiserar sig på förpackningslösningar med hög barriär för produkter inom till exempel livsmedels-, hygien- och läkemedelsindustrin. Företaget grundades 2012.

– Vi vill tacka våra kunder, partners och anställda. De är alla en del av vår framgångssaga och har hjälpt oss att komma dit vi är idag trots utmanande tider. Det nya namnet speglar vår övertygelse om att vi tillsammans kan bygga en stark, hållbar grund för framtida tillväxt, säger Adapas vd Juan Luis Martínez Arteaga.

Läs vidare

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Ny svensk forskning möjliggör att pappersfiber kan återvinnas fler gånger

Ett av problemen med pappersåtervinning är att fibern blir stelare vid avvattning och torkning vilket kallas förhorning. Detsamma händer också exempelvis disktrasor, vilka blir stelare med tiden. Ny forskning visar hur förhorning sker, kunskap som kommer ge möjlighet att återvinna pappersfibern många fler gånger jämfört med dagens fem till sju gånger.
BjornSjostrand-900

Coca-Cola testar flaskor utan etikett i Storbritannien

Coca-Cola har lanserat ett tillfälligt försök i Storbritannien för att ta bort etiketterna från Spriteflaskorna på 500 ml för att hjälpa till att förenkla återvinningsprocessen.
sprite

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning